За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

Жожоба

Жожоба

Жожоба (Хохоба, Китайски буксус, лат.наименование - Simmodsia Chinensis) представлява многогодишно тревисто растение, което наподобява дървесен храст. Той достига до три метра височина, а корените му до 9 метра в дълбочина. В резултат на това жожоба може да оцелее почти във всякакви условия, но процъфтява най-добре при умерен климат и суха среда. Родните му места са в пустинните райони на Северна Америка, Мексико, Аржентина, Перу, Израел.

Жожоба се използва от векове за разкрасяване. Уникалните му свойства са ценени още от древните египтяни. Маслото от жожоба, екстракт от семената на растението,  представлява течен восък получен по метода на студено пресоване. По своя химичен състав то е уникално. Състои се главно от висши мастни киселини и аминокиселини. Богато е на витамини Е, С, В, на мед, цинк, силиций и много други. Маслото е  доста устойчиво на гранясване, има дълъг срок на годност, а когато е добавено към други етерични масла, удължава и тяхната трайност.

Маслото от жожоба може да бъде наречено универсално козметично средство. Притежава висока проникваща способност и в същото време не оставя мазни следи. Подходящо е както за суха, така и за мазна кожа. Благодарение на своята структура то създава невидим защитен „филм“ върху кожата. Отличава се със своите противовъзпалителни свойства, които го правят ефикасно при възпаление и зачервяване на кожата в резултат от дерматит. Овлажнява и прониква дълбоко в порите на кожата – по този начин подобрява лимфообръщението и кръвообращението, регенерира и подхранва епидермиса. Оставя приятно усещане и "запечатва" влагата в кожата за по-дълго време. Подпомага синтеза на кожния колаген. Предпазва кожата от вредните влияния на околната среда и слънчевите лъчи. Възвръща мекотата и здравия вид на кожата.

Особено полезно е при суха, повяхнала, отпусната, застаряваща и възпалена кожа.

 


Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 088 805 4203

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.