За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

Lactobacillus Bulgaricus

Lactobacillus Bulgaricus

Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus (до 1984 г. известна като Lactobacillus bulgaricus – Лактобацилус булгарикус) е една от бактериите, използвани за производството на кисело мляко. За първи път е индентифицирана през 1905 г. от българския доктор Стамен Григоров. 

Лактобацилус булгарикус е кръстена на България – страната, в която за първи път е открита и използвана. Бактерията се среща свободно в природата на България. При попадане в мляко и при определени условия бактерията причинява естествена млечно-кисела ферментация, водеща до получаване на това, което наричаме кисело мляко.

Ние, Phytocode, трансферихме хранителната концепция на български пробиотици като съставка за козметика.

Притежаваме защитен полезен модел: https://www.phytocode.bg/blog/item/12-phytocode-unikalen-produkt-zashtiten-patent, съвместно с академик Мария Балтаджиева, специалист по технология на млякото и млечните продукти, световноизвестен учен в областта на чистите храни, вписана в Златна книга на изобретателите в България.

Лиофилизатът на киселомлечен концентрат, съдържа щамовете Lactobacillus delbrüeckii ssp. bulgaricus и Streptococcus salivarius ssp. thermophilus 9. Състои се от 15 до 17 вида  свободни аминокиселини; млечна киселина, лактоза, компоненти с антимикробно действие, бактериоцини, витамини и микроелементи. Протеините в киселомлечния концентрат, разградени под въздействие на ензимите, придобиват свойството да проникват и овлажняват вътрешните слоеве на кожата и заедно с това имат филмогенно действие върху повърхностните слоеве. Съставката притежава комплексен защитен ефект, способства за оптимизиране на кожната еко-флора,  реструктурира и възстановява  свежестта и еластичността на кожата и косата.

Съдържа се в:

Гел за интимна хигиена

Пробиотична скраб-маска за лице

Възстановяващ крем с подмладяващ ефект, за зряла кожа

Гел за околоочен контур

Нежен измиващ гел за лице

Серум за сияйна кожа

Хидратиращ крем за младежко излъчване, за суха и нормална кожа


Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 088 805 4203

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.