Print this page
Витамин В3

Витамин В3

Витамин B3, или ниацинамид, е един от най-стабилните витамини от В групата, устойчив на топлина, оксидация и алкали. Играе важна роля в производството на енергия като участва в метаболизма и синтеза на мазнини и въглехидрати. Витамин B3 е необходим за нормалното функциониране на храносмилателните органи, нервната система, кожата, както и за синтеза на някои полови хормони (като тестостерон, естроген и инсулин).

Витамин B3 увеличава продукцията на серамиди и мастни киселини, които представляват два ключови компонента изграждащи външната защита на кожата. Подсилвайки тази защита, се предотвратява загубата на вода и кожата се хидратира по-добре, което прави витамина го прави чудесно средство при грижата за суха и чувствителна кожа.

Установено е, че витамин B3 подобрява вида на стареещата, хиперпигментирана и фотоувредена кожа. Той спомага за намаляване на тъмните петна, тъй като инхибира пренасянето на пигмент до клетките на кожата.

Витамин В3  действа противовъзпалително и редуцира възпалението при акне.  Спомага за намаляването на зачервяванията при розацеа; намалява появата на бръчици и фини линии, подобрява еластичността на кожата.

Съдържа се в:

Избелващ крем 

Анти-акне крем

Анти-акне почистващ флуид

Крем против зачервяване, Red Out

Почистващ флуид, Red Out