За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

Хидратиране на косата – полезно или точно обратното?

Суха и дехидратирана кожа са понятия, които се разглеждат като синоними. Това е обяснимо, защото сухата кожа се отличава с ниско водно съдържание. Дали и сухата коса е дехидратирана обаче? [...]

Прочети повече 0

Микробиомните терапии – грижата на бъдещето за здрава и красива кожа

 В медицината кожният микробиом (съвкупността от микроорганизми, естествено обитаващи кожата ни) е не по-малко изследвана област, отколкото в козметологията. Вероятно дори повече. [...]

Прочети повече 0

Грижите за здрава и хубава кожа започват още през пубертета

Тази статия е адресирана както към родителите на тийнейджъри, които искат да приучат детето си към правилни грижи за кожата, така и към самите момичета и момчета с идеята да разберат, [...]

Прочети повече 0

Психодерматология и връзката кожа-настроение

Напоследък в козметиката излиза на преден план една интересна тенденция – предлагат се продукти, за които се твърди, че наред с въздействие върху състоянието на кожата, влияят и на настроението. [...]

Прочети повече 0

Формулата на Phytocode – в козметиката малкото е много

 

 

„Как изкачваш планината е по-важно от това да достигнеш върха.“ Ивон Шуинар

 

 

Ако вярвате в астрологията, преди 10 години на 18.02.2010 г. се е родил един водолей на име Phytocode.За водолея астролозите казват, че е новаторът на зодиака. Той е човекът на бъдещето, виждащ там, където погледът на другите не може да достигне. Той е провокатор, експериментатор, хуманист и философ с напредничаво мислене. Понякога го мислят за оригинален, понякога за просто луд. При всички случаи остава нестандартен, изненадва и не пасва на общоприетото, надскача всякакви ограничения, тотално изпреварил времето си. И при това е пълен любопитко и изследовател, за който думите „не може“, „невъзможно“ са напълно чужди. Водолеят носи в себе си промяната, отрича статуквото и Ви показва бъдещето, независимо готови ли сте или не. За него разчупването на границите и стереотипите е важно като дишането. И докато представителите на по-консервативните знаци отричат неговите прозрения, в един момент те започват да се случват и всеки се чуди - „Как не видях по-рано?“.

 

Както гласи една мъдра мисъл – ако всеки е съгласен, че идеята ти е добра, закъснял си с нея.

Същото се случва с нашия водолей Phytocode вече 10 години. Всеки, който ни открие, ни казва „Как не съм разбрал за вас по-рано?“. Отначало много потребителки се изненадваха от консистенциите, приложенията, аромата на продуктите…докато не осъзнаеха, че си имат работа с тотално различна козметика от тази, с която бяха свикнали. Един от най-честите отзиви през годините е „Вашите продукти тотално преобразиха кожата ми.“, както и „Най-после открих своята козметика.“.

 

Да, нашата козметика провокира промяна на мисленето, на вида на кожата, на отношението към себе си и към здравето като цяло. Както каза една дама „Phytocode е повече от козметика, това е философия и начин на живот.

А кой може да разкаже по-добре за въплъщението на тази философия в продуктите на Phytocode от авторката на формулите Юлия Тошева? Ето нейният разказ:

 

Нашата козметика е насочена към дами, които искат да ползват качествени натурални, български продукти на разумни цени. Всички продукти, които предлагаме, са съставени от активни вещества. Няма съставки за пълнеж, просто да запълват формулите. Компромиси с качеството и произхода на съставките и технологията не бихме си позволили. Относно крайностите -тотално чисти от синтетика - в сертифицираните био продукти се допускат определен % синтетични вещества. Житейският ми опит и дългогодишната практика от 1986 г. са ме довели до извода, че във всичко е нужен баланс. За козметиката най-важни са усещането как се чувстваш и видимият ефект – здрав и жизнен вид. Основната цел според мен е кожата да е здрава. Всяко замазване, особено ако има проблем, създава по-голям проблем.

Аз съм привърженик на холистичния подход. Всичко е в органична взаимовръзка - чистотата на организма, храненето и начина на живот, съзнанието и духа. Ползвайки Phytocode, ще се радвам да усетите кожата си "нахранена с вкусна и здравословна храна".

Затова се надявам клиентите да забележат разликата, въпреки че продуктите не са сертифицирани. Надявам се да разбират защо писахме в сайта, че козметиката ни е различна. За много дами тя е необичайна...Надявам се след като опитат, сами да стигнат до извода кое е по-добро за тях.

 

Когато създавахме първата серия, обмисляхме възможността тя да удовлетворява хора, уважаващи натуралните продукти и природосъобразен начин на живот. Създадохме я за чувствителни кожи, без синтетични аромати, а натуралните да са в количества, които не допускат наличие на алергени. Правила съм серията с мисълта да "пасне", да покрие многобройните основателни изисквания на повечето дами. Притеснявах се малко, че текстурата е флуидна, лека и въздушна и свикналите с по-тежки, маслени кремове няма да посмеят да тестват - ще им се стори необичайна... Флуидната форма също създава усещането за „все едно нищо не съм сложила“. Леката формула е базирана на последните научни открития и комбинира ефективни хидратиращи съставки с въвеждане на нови модели в бързото абсорбиране. За производството на флуида се използват по-високи технологии. Използвала съм и най-новото и модерно, екологично течение в технологията за изготвяне на емулсионни системи. Кремът се довежда до такова състояние, при което маслото се трансформира в микроскопични капчици и текстурата става много лека. Този крем има предимство пред обикновените кремове, че си изпълнява функциите, без да се усеща, че го има.

Опаковката също предполага този вид на емулсиите. Самият ѝ външен вид е непретенциозен и трябва време, за да се убедите в практичността при употребата ѝ.

Много добре разбирам липсата на усещане за богати кремове, когато си използвал и харесвал традиционните кремове. Не случайно сме писали в сайта "Това не е поредната серия продукти за лице и тяло, а иновативна и различна козметика".
Различна е от обичайната не само с това, че не съдържа силикони, вазелини, парафини. Емулгаторите са сведени до минимално количество и са съчетани така, че да имитират структурата на епидермиса. Биополимерите са съобразени с останалите съставки и придават лекота, ефирност и липса на кир-ефект. Различно е усещането и това, че ефектът се вижда във времето, не само при моментното използване. Постарали сме се в натуралната форма да създадем комфорт, а това доста трудно се постига. За много дами, свикнали с традиционните кремове, нашите ще изглеждат странни..., но ако преодолеете първоначалното учудване, ще се видите хубави и то не само Вие.

Повечето производители инвестират предимно в опаковки и реклама, а ние в качество и ефективност на съдържание. Винаги целя акцентът в продуктите да е в качеството и произхода на съставките, които се съдържат, а не в тези, които отсъстват. Сега всички рекламират - без парабени, без алергени.....Phytocode не са просто без парабени, парфюми, феноксиетанол, минерални масла...Продуктите съдържат високоефективни екосертифицирани съставки и работят в дългосрочен план. Допълнителен плюс е, че имате възможност за тестване и информиран избор в козметичния океан.

 

Разработката на една серия изисква много време и труд - за структуриране на продуктите, за съставяне на формулациите, за тестване от доброволци, тестване за стабилност на съставите - 3 месеца на +45 °C ,-20 °C , физикохимични и микробиологични тестове, заявка на суровини, опаковки, дизайн, етикети, описание в сайта, презентации, изработка, разфасовка и т.н. Анализите на всички партиди се изработват в Националната изпитвателна лаборатория Бул Роза, която е сертифицирана за козметика.

 

Всичките ни продукти са създадени с цел превенция, подпомагане и активиране на собствените сили на организма да се самовъзстановява. Подходът при формулирането на всеки продукт е комплексен. Търсен е баланс за покриване на естествените нужди на кожата и подпомагане на процеса на самовъзстановяване. Това не е просто инертна технологична маса с активна антистарееща компонента. Всяка съставна част на крема има определена физиологична, активна, естетична, функционална стойност и всички те работят в синхрон.

 

Смисълът и философията на продуктите ни - семпла формула, с малко, но многофункционални съставки, които работят в синхрон и носят ефект на здрава, свежа, силна кожа. Идеята е, че малкото е много. Защото младежкото излъчване според мен не е само изгладени бръчки и обгрижвана кожа, а здрав, жизнен вид.

 В природата ритмично се сменят ден-нощ, топло-студено, движение-покой, прилив-отлив. Нашето тяло и кожа също имат свои собствени ритми. С козметиката ние следваме, поддържаме тези ритми и заедно с това активираме и стабилизираме собствената активност на кожата. През нощта кожата се обновява, регенерира. И според нас продуктът за нея е добре да следва модела на процеса на обновление, максимално да улесни функционирането на кожата и да е в синхрон с биологичните процеси, да поощри кожата да произвежда това, от което се нуждае.

 

Никой повече от нас не иска козметиката ни да просъществува, но харесана от нашите клиенти. Без одобрение няма смисъл....и така земята ни е зарита от ненужни и безполезни неща. Мненията на потребителите са основната движеща сила на всеки бизнес. Искрено съм благодарна за неоценимата помощ на Клиент 1 Наталия, на момичетата от София, Ловеч, Варна и други градове за търпението да тестват, оценяват и споделят най-откровено мненията си за продуктите, преди да стигнат до пазара. Те са вече част от нашия екип.

Правим го защото ни пука.....
Въпреки, че е трудно да се опитваш да обясниш защо точно твоят нерекламиран продукт да изберат, защо лактобацилът, който използваш, е щам на българско кисело мляко и с какво е различен от многобройните йогуртови бг серии на пазара....Смисълът е в удовлетворението да правиш полезни и носещи удоволствие неща.

На всички Вас пожелавам от сърце да чуете това, което ние чуваме от клиентите си и тогава ще го има българското производство и няма да благоговеем пред чуждоземните красоти, а ще открием истински стойностните български продукти![...]

Прочети повече 0

Ерата на биоразградимите опаковки в козметиката

Маркетинговите послания на био, органик, натуралните козметични продукти най-често съдържат една основна идея – „Нашите продукти не съдържат вредни синтетични съставки и са безопасни за кожата.“ [...]

Прочети повече 0

Академик Балтаджиева - млечнокиселите бактерии и козметиката

Днешната статия е авторство на професор Мария Балтаджиева, академик и член-кореспондент на БАН, учен и изследовател с десетилетия професионална дейност, посветена на изучаването на млечните продукти, ферментационните процеси, свързани с тях и специално на пробиотика [...]

Прочети повече 0

Новости в регулацията на козметичните продукти в ЕС – претенциите „Не съдържа“ и „Хипоалергенен“

Анекс II касае специалисти, занимаващи се с научните изследвания, експертна оценка и събиране на клинични данни за обосновка на претенциите. [...]

Прочети повече

Консервантите – бягане с препятствия, II част

В презентацията “Европейското предизвикателство на консервирането – как ще консервираме козметичните продукти безопасно, ефективно и законно занапред?” от симпозиума на Европейската [...]

Прочети повече 0

LB Microbiota Care - ревю на продуктите от серията

Дълго очакваната нова серия на Phytocode е вече факт. Разработването й се базира на концепция, все още слабо позната на широката публика, но набираща шеметна скорост – грижа за кожната микробиота. [...]

Прочети повече 0

Екстракт от Синя Имортела и Витамин Е - двоен антиоксидантен щит

Външните фактори за генериране на ROS ( реактивни кислородни видове ) са от особено значение за кожата, защото тя е основният ни орган, който е в контакт с околната среда, включително и с атмосферния кислород. [...]

Прочети повече 0

Phytocode Red Out крем за лице против зачервяване

Днес споделям с вас една публикация, която отлежава в блога вече година и половина. Крайно време е да засвидетелствам на този крем своята безрезервна козметична любов (да, толкова е добър!). [...]

Прочети повече

Натурален дезодорант Цитрус - Вашето безопасно решение за контролиране на неприятната миризма при изпотяване

Осигурява дълготрайна защита като неутрализира неприятния мирис на тялото. Освежава приятно кожата, осигурява чуство на чистота и комфорт. [...]

Прочети повече

Козметика с уникална българска бактерия LACTOBACILLUS BULGARICUS

Имайки предвид физиологията на женската полова система е необходимо всяка жена да използва като част от ежедневната си хигиена, продукт, който да поддържа крехкия естествен баланс в интимната зона, както и да я защитава. [...]

Прочети повече

Глобалният пазар на органични продукти за лична хигиена бележи значителен ръст

Глобалниятт пазар на органични продукти за лична хигиена се очаква да  достигне £ 9.49 милиарда ($ 15.98 милиарда) през 2020 г. ($ 8.2 милиарда през 2013), според изследването на експерти от Market, Grand View Research. [...]

Прочети повече 0

Cosmoprof Worldwide - лукс или стратегия?

В Италия определено обичат лукса.Там от години се провеждат събития, посветени на последните тенденции в козметиката. Тази година едно от най-големите събития Cosmoprof Болоня отвори врати за изложители и посетители от 2-7 април. [...]

Прочети повече

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 0888 206 291

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.