За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

Моята история с Phytocode

Моята история с Phytocode

 
(4 гласове)

„Хората, които са достатъчно луди, за да мислят, че могат да променят света, са онези, които го променят.“ – Стив Джобс

 

Името ми е Деяна Рачева и днес се навършва 1 година от първата ми статия в блога на Фито, както си ги наричам накраткоsmile. С други думи, администраторът на блога има повод за празник. Интересното е, че в рамките на следващите 4 дни и двете създателки на Phytocode имат рожден ден, така че месец ноември е специален за насsmile. По този случай ще споделя с Вас моята история с Phytocode.

Всичко започна от един форум и тема в него за добрата и лошата козметика. Звучи Ви познато, нали? Същото сподели и Наталия, нашият първи клиент в своя разговор с мен. Мисля, че тази тема и последвалите я във форума, значително промениха начина на мислене на немалко българки по отношение на козметиката. Аз лично винаги съм се интересувала от козметика и темата за мен беше огромно богатство от знания, споделени безкористно. Няколко козметолога с дългогодишен опит да споделят информация от първа ръка за бранша, за съставки, за продукти…това за мен бе цял един нов свят. И тези хора не го правеха с цел да продават, а да предават познания, да ни отворят очите, да ни направят по-знаещи, по-информирани и способни по-правилно да избираме подходящите за нас продукти, да различаваме рекламната плява от истинската стойност. Впечатли ме не само това, а и фактът, че толкова ерудирани и квалифицирани специалисти са избрали да работят в родната си страна, при положение, че биха могли успешно да се реализират навън. Можех само да си мечтая да ги познавам, но не съм си помисляла да направя опит за реален контакт, освен писане в темите. Когато Юлия се свърза с мен чрез форума през 2013 г., след като писах коментар за състава на един крем от серията Rosa Damascena, не можех да повярвам на очите си.

Горе-долу по същото време бях започнала да ползвам някои от продуктите на Phytocode по препоръка на друга дама от форума. И преди бях ползвала натурална козметика, но истинската трансформация на кожата ми започна с матиращия анти-ейдж крем от серията Rosa Damascena. Никога дотогава кожата ми не бе била толкова спокойна, матирана и със свити пори, както след този продукт. Постепенно се влюбих в самия замисъл, във философията и съставите. Всеки път, когато опитвах да нищя състав на Phytocode, научавах нови неща за функциите на кожата и правилната грижа за нея. Трансформира се самото ми мислене и възприятия, очакванията ми от козметичните продукти. Отне ми години четене, проучване, тестване и самонаблюдения, но днес знам как да подбирам козметиката си без разочарования и грешни попадения. Излишно е да споменавам, че за всичко, за което мога да ползвам продукти на Phytocode, аз ползвам само тяхsmile. Истината е, че са не само по кожата ми, те влязоха под кожата ми и тя просто им каза „да“smile.

Phytocode има особена притегателна сила. Веднъж откриеш ли своя продукт, оставаш му предан докрай. Постепенно споделях впечатления и отзиви с приятелки и колежки, които на свой ред проявяваха любопитство да пробват продуктите. Малко по малко, край мен се оформи един фитокодски кръг от страхотни жени, всяка с индивидуалност, оригиналност и качества, от които се впечатлявам. Българската жена е интелигентна и е способна да разпознае добрия продукт. Нужно е само да разбере, че такъв съществува, и да го изпробва.

От началото на контактите ми с Юлия и Маргарита, участвах активно в тестване на продукти, даване на отзиви и идеи. Те много ценят градивната критика и винаги ги вълнува удовлетворението на клиента от продуктите. Силно ценят честността и откритата комуникация, защото това им помага да се развиват и усъвършенстват. Да виждаш примера на две силни и решителни жени, които влагат толкова вяра, сърце и емоция в работата си и успяват при българските условия, е адски зареждащо и мотивиращо. Започваш да вярваш, че можеш и ти. Просто нямаше начин да не поискам да ги подкрепя.

Идеята как да го направя дойде, докато обсъждахме пускането на новата серия LB Microbiota care. Споделих с Юлия и Маргарита, че ще се радвам да пиша за продуктите им, но искам да го правя в чиста платформа. Отговорът им дойде естествено – пиши в блога ни! Да пиша за козметика, в която вярвам и ползвам, да си сътруднича с жени, на които се възхищавам, и да стана част от свят, който винаги ме е очаровал, но почти не съм смеела да мечтая, че ще се докосна до него? Казах си, какво по-хубаво от това!? На 13-ти ноември 2017 г. аз имах своето предколедно чудо, благодарение на Phytocode.

А равносметката ми 5 години след началотозапознанство с две удивителни жени, натрупване на знания и опит покрай тях, тестване на продукти-мечта, изучаване на най-новите и готини козметични съставки и тенденции, досег с наши и чуждестранни учени и специалисти в областта, участие в страхотни проекти и убеденост, че в България може да се създават качествени продукти, даже изпреварващи световните тенденции. Над 90% от козметиката ми е от български производители, включително за продукти, каквито Phytocode засега не предлагат. Началото, което Юлия и нейните колеги положиха в темата за добрата козметика, беше като посято зрънце, от което поникнаха много надежди. Сякаш поставиха старта на дългогодишна щафета. Това, за което си мечтая занапред, е да продължим щафетата, като предаваме познания за правилната грижа за кожата, даваме достъп на българската жена до най-новите и добри съставки и укрепваме доверието й в нас. Съвсем не на последно място си мечтая за нова серия продукти за коса, балсам за устни с фосфолипиди, повече маски за лице и какво ли още не от Phytocode …Не, не Ви подсказвам какво ново да очаквате, това са си мои мечти, но преди си мечтаех, а сега направо пиша в блога, налиsmile…затова за финал, моето послание към Вас:

Не спирайте да мечтаете! Не спирайте само с това да мечтаете, а осъществявайте мечтите си! Вярвайте в тях! Светът е голям и възможности дебнат отвсякъде!

 

 


 3002,    13  Ное  2018 ,   Интересно

Comments powered by CComment

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 088 805 4203

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.