За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

Red Out – вълшебници под прикритие

Red Out – вълшебници под прикритие

 
(3 гласове)

В последните години в козметиката се налага една безумна маркетингова тенденция със смайващ успех

– да се разфасова завършен продукт на съставните му части и те да се предлагат като нови продукти, уж носещи повече ползи. Активни съставки, които спокойно могат да се комбинират в един качествен крем, се предлагат отделно с твърдението, че са вложени в по-висока концентрация и така потребителите получават повече от по-активно действащ продукт. Това е същото като да разпаднат един сладкиш на яйца, брашно, мляко, захар, масло и ванилия, да Ви поднесат всяко поотделно и да Ви обяснят как реално получавате активните съставки във висока концентрация. Сякаш чаша захар може да замести парчето сладкиш…Цялото винаги е повече от сбора на съставните си части и ефектът от тяхното взаимодействие е дори по-важен от концентрацията им.

 

Типичен пример за последното са продуктите от серията Red Out – с тях получавате много повече, отколкото предполагате.

Причината е в съчетанието на две съставки с множество ползи – екстракт от зеленото микроводорасло Chorella vulgaris и витамин В3.

За хлорела сигурно сте чували и чели, това е една от т.нар. „супер храни“. Слабо се влияя от подобни имена. Същественото е реалният ефект, който съставката има. А той е многопластов и адски добър по впечатления на кожата миsmile.

За първи път пробвах продуктите от серията през 2014 г., много преди да започна да пиша в блога на Phytocode. Първо си взех флуида Red Out. Беше юни, началото на лятото, и реших да прилагам флуида като грижа преди сън. Сутрин се събуждах с хидратирана и гладка кожа, продуктът видимо подобри релефа й. Това ме убеди да пробвам и крема, но дори като вечерна грижа ми идваше в повече. За суха и нормална кожа би бил чудесен, но за мазна кожа не е най-подходящата дневна грижа – не матира. Оставих го за повторно запознанство през студените месеци, когато разгърна пълния си потенциал при мен. Ползван като вечерна грижа, за 2 месеца видимо избистри тена ми, изглади релефа и „напомпи“ кожата. Тогава бях на 35 години и вече имах първи наченки на фини линии по лицето. Този „напомпващ“ ефект -  уплътняване, стягане и изглаждане на кожатаме изненада, тъй като в сайта серията е представена като козметика за чувствителна кожа, която намалява зачервяванията, успокоява, избистря тена и хидратира, без да има конкретна насоченост срещу признаците на стареене.

Да, обаче, експертите от френския производител на съставки Codif, са надскочили себе си с този екстракт от хлорела - Dermochlorella. Вече сте забелязали, че във Phytocode имаме афинитет към техните разработки. Те посвещават огромна част от изследванията си на соленоводни и сладководни водорасли, от които извличат различни активни съставки, като едно и също водорасло може да е източник на екстракти с различно предназначение и активност. При това опазването на биологичното разнообразие в естествената среда, от която извличат водораслите за своето производство, е водещ принцип в тяхната дейност. Имах много приятен разговор с техен представител по повод съставката им Actibiome от новата ни серия LB Microbiota care, за която писах детайлно тук.

В нея също имаме екстракт от хлорела. Попитах го дали двата екстракта са аналогични и той ми обясни, че не съдържат едни и същи активни вещества поради различните методи на екстракция. На практика излиза, че водораслите са изумително богати източници на ценни вещества с различни приложения. Какво е ценното за кожата ни в екстракта от хлорела от серията Red Out:

      1. Ефект върху кожното реструктуриране. Нормалната структура на кожата зависи от правилния строеж на епидермиса и дермата. В епидермиса от особено значение за целта е правилното развитие на основните му клетки – кератиноцитите. В дермата основно значение за правилната й структура имат клетките, синтезиращи колаген, еластин, ламинин, хиалуронова киселина и др. – фибробластите (статията за тях).

Наред с това, за добрата структура е важна и зоната, в която се осъществява връзката между епидермиса и дермата – дермо-епидермалната гранична зона DEJ, за която е обяснено подробно в този материал.

Благодарение на нея се осъществява снабдяването на епидермиса с хранителни вещества. Ако имаме смущения в процеса на развитие на кератиноцитите, във функциите на фибробластите и на DEJ, кожата ни губи еластичност, твърдост и се появяват отпуснатост и бръчки. Кожният релеф също се влошава и повърхността й започва да изглежда повяхнала и грапава. Екстрактът от хлорела показва значително подобрение на функциите на фибробластите и развитието на кератиноцитите, което се изразява в повишен синтез на еластин, 2 вида ламинин и 4 вида колаген, потискане дейността на ензими, които ги разрушават, което за кожата ни означава подобрена структура и в двата слоя, отговорни за добрия й вид. Това обяснява „напомпващия“ ефект, който установих за себе си.

  1. Ефект върху кожната микроциркулация и оттам върху несъвършенства на тена, тъмни кръгове под очите и видими разширени кръвоносни съдове. Екстрактът от хлорела повлиява видимите повърхностни кръвоносни съдове, като потиска фактора, отговарящ за свръхактивното образуване на нови такива. Ефектът върху тена и тъмните кръгове под очите се дължи на намаляване пигментацията на кожата, както и на съдосвиващото действие и подобрените циркулация и лимфен дренаж.
  2. Ефект върху оксидативния стрес и имунната защита на кожата чрез клетките на Лангерханс. За екстракта от хлорела е установено, че може да предпазва клетките от оксидативен стрес чрез защита срещу няколко вида свободни радикали. Това забавя кожното стареене. Екстрактът защитава и клетките на Лангерханс, които са имунни клетки, разположени в епидермиса. При излагане на действието на UV радиация, тези клетки се увреждат, променят формата си, функциите им се потискат и може дори да бъдат унищожени, с което имунната защита на кожата спада. Защитата, която получават от екстракта от хлорела, се изразява в запазване на тяхната жизнеспособност при неблагоприятни условия.

 

Витамин В3 е другата активна съставка, от която имаме редица ползи. В комбинация с Dermochlorella, той успокоява кожата, повлиява пигментацията, потиска възпаления и ускорява кожната регенерация.

 

На практика в една серия продукти имаме:

  • активна грижа като превенция на стареене, която засяга всички важни параметри – синтез на градивни елементи на епидермиса и дермата, отговарящи за стегнатия и младежки вид на кожата; антиоксидантна защита; редуциране на нежелана пигментация; защита жизнеспособността на клетките от UV радиация; потискане на веществата, разрушаващи нормалната структура на кожата;
  • активна грижа срещу тъмни кръгове под очите чрез подобрен лимфен дренаж и циркулация;
  • успокояваща грижа за чувствителна кожа;

 

И това е постигнато с прецизното съчетание на минимум съставки с максимум ефект. Обичам ги тези продукти! Обичам замисъла зад тях, обичам да се събуждам с избистрена кожа, изгладен релеф и спокойно лице. Сякаш някой с едно махване с вълшебна пръчица е изтрил умората и грижите от предния ден. Е, нямам ли основания да ги наричам вълшебници под прикритиеsmile?

Ако кожата Ви показва първи признаци на отпускане, възстановява се бавно, появяват се капилярчета и зачервявания, страда през зимата от студа, ако искате да обедините в едно грижата за лицето и околоочната зона – тази серия е за Вас.

 

Източници:

1. Effects of chlorella extract on skin. Pierre Yves-Morvan, Romuald Vallee

 


 2452,    02  Окт  2018 ,   Интересно

Comments powered by CComment

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 088 805 4203

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.