За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

Лятна грижа за кожата с продуктите на Phytocode

Лятна грижа за кожата с продуктите на Phytocode

 
(2 гласове)

Прекрасно лято идва и носи обещания

за пясък и море, и шеметни желания.

А ние, заредени с комплект продукти нови,

за летни приключения и слънце сме готови.

 

А готови ли сте наистина?

Не питам за продукта с SPF, плажната чанта и банския. Готови ли сте за разчупена и нестандартна лятна рутинаsmile?

 В най-топлия сезон съдържанието на влага в кожата е естествено повишено, защото също толкова естествено се повишава нивото на липиди в стратум корнеум, с което се намалява трансепидермалната водозагуба. Повишава се и секрецията на себум. Всички тези промени са облекчение за сухата кожа и предизвикателство за мазната. В същото време по-продължителното излагане на слънце и високи температури могат да доведат до дехидратация, както и до засилено окисление на кожния себум, водещо до образуване на комедони и запушване на порите. Склонната към възпаления и акне кожа може едновременно да спечели и да пострада при тези условия – от една страна повишеното омазняване води до запушване на порите, а от друга страна слънчевата светлина спомага за редуциране броя на Propionibacterium acnes, защото в частност синята светлина от видимия спектър активира определени пигменти в тези бактерии и провокира оксидативен стрес, който води до клетъчна смърт и съответно намалява броя им. UV-радиацията често причинява и проблеми с пигментацията.

Синтезирано, предизвикателствата за кожата ни в летния сезон са:

  • вредните ефекти от UV-радиацията, а именно оксидативен стрес, кожно раздразнение и изгаряне, увреждане на ДНК на кожните клетки, пигментни петна, фотостареене;
  • дехидратация;
  • влошаване на кожни възпаления;

 

Решението (наред със задължителния слънцезащитен продукт!)– хидратация, оптимална антиоксидантна защита и предпазване от хиперпигментация.

 Какви сценарии можем да разиграем с продуктите на Фитокод за тези ситуации:

Да преминем от по-богатите на масла продукти към тези с по-лек състав. Изборът ни може да се насочи към серума LB като лека дневна грижа, а вечер само есънс лосион LB или флуид Red Out.

Да наблегнем на продуктите от серията LB Microbiota care заради екстракта от синя имортела и витамин Е – двоен антиоксидантен щит. Екстрактът от имортела пази кожата ни от оксидативен стрес, а витамин Е предпазва кожните липиди от окисление.  Интересно е твърдението на производителя на екстракта от имортела – според клиничните данни съставката повишава капацитета на кожата ни да се справи с излагането на слънце. Това означава повишена способност за справяне с някои от негативните последици от UV-радиацията, но не следва да се приема като позволение да бъдем небрежни в слънцезащитата си. Продукт с SPF винаги е неотменна част от грижата през лятото, както и внимателното излагане на слънце. Продуктите на Phytocode нямат SPF и не може да се приемат като слънцезащитни.

Да се предпазваме с хидратиращия крем от серията LB или избелващия от серията Rose Kiss, ако имаме склонност към пигментни петна. Активната съставка за целта – Brightenyl – е напълно различна от всички останали избелващи съставки по това, че не само не повишава фоточувствителността на кожата и не изисква засилена слънцезащита след себе си, а тя самата предпазва кожата чрез антиоксидантното си действие и служи като превенция срещу увреждането на ДНК на кожните клетки – по данни от производителя й.

Моята лична лятна грижа – текущо използвам хидратиращия крем от серията LB като дневен, просто защото го обожавам. Нищо друго не контролира омазняването на кожата ми като него.  Нанасям включително и по околоочната зона. Преди крема, естествено, ползвам измиващия гел и есънс лосиона от серията LB. Вечер след почистване с гела отново нанасям есънс лосиона и само по назолабиалните гънки, бръчиците между веждите и околоочната зона редувам според настроението си един път крема с циклопептиди, друг път околоочния гел.  Предстои да стане още по-горещо и за тогава мисля да изоставя кремовете изцяло и да разчитам само на есънс лосиона и серума LB. Отвреме-навреме ползвам и анти-акне крема от серията Rose Kiss, защото е полезен като матиращ при мазна кожа и без да има възпаления и акне. Хидратиращият крем обаче ми остава фаворитsmile! Зачестих и с приложението на скраб-маската. В по-хладното време ми е мързеливо и я ползвам и по веднъж на две седмици, но сега усещам, че ми трябва по два пъти седмично.  И ооо, да – правя си масажи с прелюбимото ми масло от бабасу, 1-2 пъти седмично вечер ми е ок.

Вие каква лятна рутина прилагате за кожата сиsmile?


 3411,    10  Юни  2018 ,   Интересно

Comments powered by CComment

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 088 805 4203

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.