За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

Как да се ориентираме в продуктите на Phytocode

Как да се ориентираме в продуктите на Phytocode

 
(3 гласове)

Правилният избор на продукт е в основата на удовлетворението ни от козметиката, която ползваме.

Тази статия има за цел по-лесна ориентация в избора на продукти от сериите на Phytocode предвид тяхното предназначение, действие, спецификите на кожата, възрастта и сезона.

Традиционно козметичните серии се обособяват според възрастта и типа кожа на потребителите, а самите продукти по специфично действие като хидратация, подхранване, избелване, анти-ейдж и т.н.

 

Нашето разбиране във Phytocode за грижа за кожата е по-различно. Според нас всяка кожа във всяка възраст има нужда от оптимално овлажняване, оптимална бариерна функция, адекватна антиоксидантна защита, придвижване към и поддържане на оптимално функциониране.

 

Това разбиране, реализирано на практика, означава, че всички кремове на Phytocode са разработени да се грижат за хидратацията на кожата, тоест, който и крем да изберете, ще е с хидратиращо действие. Същото се отнася и за антиоксидантното действие и за възстановяването на защитния хидролипиден филм на кожата. Само здравата кожа е спокойна и функционира добре. Едва след придвижване към балансирано състояние, може да се очакват реални резултати от действието на активните съставки. Добре формулираният продукт не само може, а трябва да обединява в себе си всички тези ползи.

Ако започнем с почистването като първа стъпка от грижата за лицето, изборът е ясен – има само един измиващ гел за лицеsmile. Той е универсален продукт, може да се използва от всеки тип кожа, без оглед на възрастта и сезона.

Склонната към зачервявания, розацея и чувствителна кожа има още един вариант за почистване, който не предвижда измиване с вода – почистващият флуид от серията Red Out. Той може да се използва на принципа на мицеларна вода, без да е такъв по същността си продукт, тъй като добре отстранява грим и замърсявания. Почистващият и овлажняващ есънс лосион от серията  LB Microbiota care може да замести понякога почистването с измивен гел при комбинирана и мазна кожа. Също добре отстранява грим, с изключение на спирала.

За втората стъпка – тонизиране на кожата – вариантите за избор са есънс лосионът, анти-акне флуидът, отново флуидът Red Out и розовата вода. За последната се знаят много факти, есънс лосионът е разгледан подробно в статията за новата серия LB Microbiota care, затова ще се спра по-детайлно на двата флуида.

Анти-акне флуидът от серията Rose Kiss е предназначен най-вече за млада, проблемна кожа, но с успех може да се ползва и от зряла кожа, склонна към омазняване, защото има себум-регулиращо действие. Основните активни съставки в него са Ronacare SereneShield, за която обясних подробно в статията за акнето, екстрактът от зелено водорасло и витамин В3. Екстрактът от зелено водорасло активизира микроциркулацията в кожата, с което способства за намаляване на възпаленията, избистря тена и стимулира производството на всички видове колаген. Витамин В3 също помага за успокояване на възпалената кожа, регулиране на тена и ускорено възстановяване на тъканите.

Почистващият флуид от серията Red Out също съдържа екстракта от зелено водорасло и витамин В3. Той е по-подходящ за суха и нормална кожа. При него няма възрастови ограничения, може да се ползва и за по-млада, и за зряла кожа. Много дами са доволни да го ползват даже без последващ крем през лятото.

Специфичната околоочна грижа е възложена на околоочния гел от серията LB Microbiota care. За него също има отделен изчерпателен материал тук. Ако предпочитате да ползвате крема си за лице и за околоочната зона, вместо да купувате отделен продукт, вариантите са  следните:

 

 

Ако трябва да разделя кремовете според възрастта, то за кожа 25+/35+ подходящите са дневният и нощният крем от серията Rose Kiss, както и хидратиращият крем от LB Microbiota care.

За кожа 35+/45+ подходящи са околоочният гел и кремът с циклопептиди. Серумът от серията  LB Microbiota care е отлична допълваща грижа към тях.

 

Младата кожа ще се радва на ползи от :

  • серум от серията LB Microbiota care като самостоятелна грижа в топлото време при суха, нормална и смесена кожа

 

  • анти-акне крем Rose Kiss целогодишно при мазна и склонна към възпаление кожа

 

 

Ако се търси избелващ ефект, двата крема са избелващият Rose Kiss и хидратиращият LB Microbiota Care. И двата съдържат ключовата съставка за целта, Brightenyl, но хидратиращият крем е допълнително обогатен с грижа за кожната микробиота и млечнокисел фермент. Според типа кожа, избелващият крем Rose Kiss е по-подходящ за суха и нормална кожа, докато хидратиращият дава отличен ефект и при мазна и комбинирана. И двата продукта нямат възрастови ограничения.

За кремовете, съдържащи екстракта от зелено водорасло – Red Out и  възстановяващ нощен крем Rose Kiss –, следва да се има предвид и изявено анти-ейдж действие – стягане на кожата заради повишения синтез на колаген, изразен „напомпващ“ ефект, тоест изглаждане на кожната повърхност и подобрена еластичност и плътност, както и изравняване и избистряне на тена. Флуидите Red Out и Rose Kiss също съдържат тази съставка, но не може да се разчита само на тях за пълен ефект. Кремовете много по-успешно я привнасят в кожата до целевата й зона на действие. Флуидите в случая могат да са само допълнителна грижа.

Ще се радвам статията да е от полза, без да се приема като безусловна препоръка. Гъвкавият, творчески подход винаги увеличава възможностите за избор. Пожелавам Ви успешно козметично навигиране до Вашите продукти Phytocodesmile!


 5245,    10  Май  2018 ,   Интересно

Comments powered by CComment

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 0888 206 291

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.