За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

Звезден поглед с Link-n-Lift на Gattefosse

Звезден поглед с Link-n-Lift на Gattefosse

 
(5 гласове)

Още от запознаването със съставката на Gattefosse – с пълно име Gatuline Link n Lift – знаех, че писането на статията за нея ще е пълно удоволствие за мен.

С материалите за циклопептида и антиоксидантите минахме през тежката артилерия на множество понятия, та сега напълно сме заслужили лека и релаксираща статия. Е, ще трябва да разгледаме едно пълнещо устата със звуци понятие – дермо-епидермалната гранична зона – защото точно тя е обектът на внимание на нашата съставка, но обещавам да го направим леко и нежно като околоочния крем на Фитокод, който я съдържа.

Всичко започва от една прекрасна местност във Франция, където растат огромните кестени на по век и нещо, чиито ароматни цветове френската компания Gattefosse събира, за да извлече от тях екстракт, богат на флавоноиди, танини и аминокиселини - удивителни сигнални вещества за клетките и за дермо-епидермалната гранична зона. Чудех се каква абревиатура да използвам за това понятие, защото не съм привърженик на английските такива, но представяйки си българския вариант, надявам се, ще ме разберете защо не предпочетох него smile. Английското съкращение DEJ идва от Dermal-Epidermal Junction и мисля да се възползвам от него, както и от ROS по-рано – звучат ми като кратки мелодични имена.

Та, да се върнем на темата с малко красота от рекламното видео за Gatuline Link n Lift:

Ех, Франция…Колкото и да е уникална страната ѝ на произход, не тя, а нейното действие прави съставката забележителна.

Както подсказва самото ѝ име, DEJ е вълнообразната зона, свързваща дермиса с епидермиса. Тя е отговорна за поддържане структурната цялост на епидермиса, за подаването на хранителни вещества към него и за химичната и механична сигнализация между двата слоя. Защо е толкова важна нейната вълнообразна структура –защото тя дава по-голяма повърхност, което позволява по-голям достъп до хранителни вещества, по-активна сигнализация и по-стабилна поддръжка за структурата на епидермиса. С възрастта дермо-епидермалната гранична зона губи своята вълнообразност и става плоска. Причините за това са спад в нивата на няколко вида градивни елементи като колаген тип IV и VII, интегрини, свързващите ламинини и фибронектин. Колаген тип IV служи като рамка за други структурни елементи на DEJ, като ѝ придава гъвкавост и крепкост, а колаген тип VII подпомага свързването на DEJ с дермиса. Ламинините пък правят връзка с клетъчните рецептори интегрини и с другите елементи, за да се получи сложна плетеница, която много често оприличават на своеобразно велкро. Представете си какво се случва с нейната здравина, когато липсват голяма част от нейните елементи?

Да, точно – кожата  се отпуска и се появяват бръчки.

Едно от първите места, където се проявяват тези промени, е околоочната зона. Нейната деликатност я прави още по-уязвима, което налага сериозна грижа, включваща:

  • укрепване структурата на DEJ,
  • възстановяване правилното функциониране и здравината на извънклетъчната матрица
  • повишаване снабдяването на епидермиса с хранителни вещества
  • осигуряване на механична поддръжка за епидермиса, за да възвърне своята свежест

 

Това са основните задачи на Link n Lift и съставката ги изпълнява по забележителен начин. Съдържащите се в нея полифеноли действат като сигнални вещества, които:

  • повишават синтеза на рецепторите интегрини, отговорни за механичната връзка на клетките с ИКМ, с до 112 %
  • повишават синтеза на ламинин с до 69 %
  • повишават синтеза на колаген тип VII с до 97 % и на тип IV с до 189 %
  • повишават с до 19% синтеза на фибронектин
  • увеличават с до 80 % способността на фибробластите да се придвижват в извънклетъчната матрица до местата, където е необходимо да се възстановява нейната цялост

За околоочната ни зона това означава видимо намаляване на бръчките по долния клепач, покрай външния и вътрешния ъгъл на очите, съпроводено с повдигане, стягане и ремоделиране на контура за свеж, младежки поглед към света smile.

Рагледайте видеото с пояснения от производителя как работи съставката:

Gatuline Link n Lift е носител на Втора награда в категорията Най-иновативна активна съставка на изложението In-cosmetics Global 2017 и се съдържа в Гел за околоочен контур от серията LB, Microbiota care


 4464,    11  Фев  2018 ,   Интересно

Comments powered by CComment

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 088 805 4203

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.