За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

Красотата е в Здравата кожа – нова серия продукти Phytocode

Красотата е в Здравата кожа – нова серия продукти Phytocode

(3 гласове)

През 2018 год. Микробиом ще бъде най-често срещаната дума в публикации относно козметични съставки, козметични продукти и грижа за кожата.

Кожната микробиота или добило повече известност наименование – Микробиом, обединява всички микроорганизми, живеещи на повърхността на кожата. Определя се от раждането, осигурява здравето и красотата на кожата и допринася за засилването на имунната ѝ защита. Всеки ден, изложен на UV лъчи, замърсяване или дори стрес, балансът на микробиотата е застрашен и може да се разруши, което води до дисбиоза - дисбаланс на микроорганизми - и кожни несъвършенства и заболявания.

Новата серия козметични продукти на Phytocode е с основен фокус Грижа за кожната микробиота или казано по друг начинЗДРАВЕТО НА КОЖАТА. 

Френската компания Codif изследва въздействието на нашия начин на живот върху кожна микрофлора върху 62 доброволци, идентифицирани "без забързан начин на живот" или "с временно забързан начин на живот". Анализът на различията между забързаните и не-забързаните доброволци показа, че микробиотичният отпечатък на кожата е напълно различен по време на забързан период и е дисбалансиран, а също така, че въздействието върху микробиотичното разнообразие е повлияно.

Изводи:

  • Кожата е с понижено рН 
  • Кожата е зачервена
  • Кожата е с неравен тен

 

Независимо, че всеки един от нас е уникален, обикновено се признава, че всички се нуждаем от здравословен и балансиран живот. Оказва се, че  същото важи и за микробиотата. Решението на Codif за здравословен и балансиран кожен микробиом е Actibiome®. Това е комбинация от различни компоненти, целящи да внесат разнообразни хранителни вещества, за да осигурят биологичното разнообразие и хомеостазата на кожната микрофлора. Изследванията показват, че в в рамките на една седмица активната съставка допринася за намаляване на зачервяванията и кожните несъвършенства и изравнява тена на кожата. По този начин се доказа, че Actibiome ® подобрява здравето и красотата на кожата.

За да гарантира интереса на потребителите към новата концепция, Codif проведе проучване върху 540 лица на възраст 30-55 години, които декларират, че имат чувствителна и / или нормална кожа.

73 % от потребителите смятат, че красотата на кожата зависи от здравето ѝ. Въпреки, че повечето от тях използват ежедневно козметични средства за красота, само 56% използват ежедневно продукти насочени към здравето на кожата.

83% от потребителите биха искали да използват козметика, способна да поддържа здравето на кожата. Те считат, че някои кожни заболявания са пряко свързани с дисбаланса на здравето на кожата:

  • Неравен тен - 71%
  • Дехидратация на кожата - 58%
  • Зачервяване на кожата - 35%

 

След като им се обяснява, че кожната флора е съвкупност от микроорганизми, живеещи на повърхността на кожата, които са важни за нейната хомеостаза и защита:

  • 93% смятат, че тя играе основна роля за здравето на кожата
  • 89% мислят, че тя играе важна роля за красотата на кожата
  • 75% смятат, че трябва да действаме, като насърчаваме разнообразието на флората.

 

Actibiome ® е обединяващата съставка в козметичните продукти от новата линия на Phytocode - LB Microbiota care, защото КРАСОТАТА Е В ЗДРАВАТА КОЖА.

Козметичните продукти от серията съдържат още Иновативни Активни съставки получили Сребърна награда на In-cosmetics, 2017 и Златна награда на In-cosmetics, 2015.

В серията са добавени Фермент от Българско кисело мляко, растителни масла и екстракти. Продуктите са обогатени и с Антиоксиданти, които защитават кожата от вредното влияние на околната среда - мръсния въздух, цигарения дим.

Всички продукти съдържат консерват, който е одобрен от ECOCERT за влагане в натурална и био козметика.

Серията съдържа: Нежен измиващ гел за лице; Почистващ и овлажняваш лосион; Хидратиращ крем за младежко излъчване, за суха и нормална кожа; Възстановяващ крем с подмладяващ ефект, за зряла кожа; Гел за околоочен контур; Серум за сияйна кожа.

 

Източници:

1. https://www.cosmeticsdesign-europe.com/Article/2018/01/02/What-are-the-key-European-beauty-and-personal-care-trends-to-watch-in-2018

2. https://cosmeticobs.com/en/articles/ingredient-of-the-month-10/actibiome-the-cosmetic-ingredient-that-rebalances-the-microbiota-4036/


 3555,    29  Авг  2018 ,   Новини

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 088 805 4203

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.