За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

Натурална българска козметика Phytocode

Натурална българска козметика Phytocode

Днес ще ви запозная с едно бижу на българската козметика - Phytocode, което съм сигурна, че ще допадне на всичкифенове на био-козметиката.

Продуктите, които подложих на двуседмичен тест наистина ме изненадаха доста приятно с ефективността си. 

Обещанията за подхранена и овлажнена кожа са изпълнени напълно. И като бонус мога да добавя икономичността на продуктите.  Съотношението цена/качество е повече от добро. „

За момента Phytocode имат три основни серии за различните възрастови групи: 20+ 35+ и 45+, както и специална серия Red Out предназначена за кожа, склонна към зачервявания и розацея. Също така фирмата предлага и продукти за коса, с нежни и подхранващи съставки и продукти подходящи за всеки тип кожа.

Продуктите, които подложих на двуседмичен тест наистина ме изненадаха доста приятно с ефективността си и държа да ви разкажа накратко за тях: 

Околоочен крем за чувствителна кожа - като консистенция го определям средно подхранващ, не прекалено мазен и бързо попиващ. Усещам някакво много нежно масло в състава му, което кара кожата около очите ми да се чувства освежена, като след глътка студена вода. 

Ароматът е съвсем деликатен на рози, но не си мислете за онзи натрапчив мирис от сувенирните щандове. Този е доста по лек и флорален, примесен с още някакво цветно ухание. Не е от най-незабележимите, но не се задържа върху кожата и като цяло нямам оплаквания.

Съставът е напълно натурален, като на доста предни позиции откривам Розова вода, Пасифлора, Арганово масло, екстракт от Кафяви водорасли, екстракт от Елда и екстракт от Роза Дамаскена. Определено съм очарована от действието му и състава. Обещанията за подхранена и овлажнена кожа са изпълнени напълно и като бонус мога да добавя икономичността му. 

Цената на пълноразмерния продукт е 19 лв за 15 мл, но съдейки по факта, че 3 мл ми стигнаха за 2 седмици бих казала, че съотношението е повече от добро.

Вторият крем е предназначен за младата кожа и е от серията 20+. Обещава хидратиращо и матиращо действие, както и контрол над себумната секреция и свиване на порите. Откъм хидратация и матиране съм доволна. Кремчето наистина хидратира в дълбочина без да омазнява кожата. Учудващо, но виждам ефект и върху себумната секреция - в тези жеги определено намалява като го използвам. Единствено не видях свиващ ефект върху порите си, но това е доста тежка задача за който и да е крем. Ароматът отново е леко розов, като околоочния крем и ненатрапчив.

Съставките също са напълно натурални, като преобладават екстрактите от Африканско Бяло Дърво и Илипе, Фито-сквален, както и неотменно присъстващата Розова Вода и екстракт от Роза Дамаскена. 

Цената на на пълноразмерния продукт от 30мл отново е 19 лв. 

Последният продукт от серията за млада кожа е Почистващ и хидратиращ Тоник

Тук ароматът е доста по-слаб, почти неуловим. Видът и консистенцията са точно като на качествена Розова вода. Аз лично използвам този тоник след измиване и не мога да дам мнение за почистващите му свойства, но определено хидратира добре. Без крем обаче надали ще минете след него. 

Основните съставки са Розова вода и масло от Бабасу, както е още няколко екстракта от непознати за мен растения. 

Цената за 200мл е 14 лв. 

Продуктите са ми предоставени за проба от Phytocode, но мнението за тях е изцяло лично и обосновано от личните ми наблюдения.

Източник: nailpolishayaska.blogspot.bg


 3799,    14  Ян  2018 ,   Другите за нас

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 0888 206 291

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.