За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

Глобалният пазар на органични продукти за лична хигиена бележи значителен ръст

Глобалният пазар на органични продукти за лична хигиена бележи значителен ръст

 
(0 гласове)

Глобалниятт пазар на органични продукти за лична хигиена се очаква да  достигне £ 9.49 милиарда ($ 15.98 милиарда) през 2020 г. ($ 8.2 милиарда през 2013), според изследването на експерти от Market, Grand View Research.

Това показва годишен темп на растеж от между 9% и 10% в цяла Европа, Северна Америка и регионите на Азиатско-тихоокеанския регион.

Защо се разраства пазара?

Grand View Research анализите показват, че растежът се дължи основно на увеличаване на информираността за ползите от употребата на органични продукти. Растящите опасения на потребителите по отношение на използването на синтетични химикали в продуктите за лична хигиена се очаква да бъдат ключов фактор за развитието на търсенето на пазара през следващите шест години.

Друга причина е интензивната продуктова иновация в областта на билковите екстракти, антиоксиданти и ексфолианти. Разширяване на каналите за дистрибуция и благоприятните разпоредби, отнасящи се до използването на органични продукти са друго предизвикателство пред бизнеса, което служи като възможност за разтеж на този пазар през прогнозния период. Не на поседно място увеличаване на покупателната способност в Азиатско-тихоокеанския регион е сериозна предпоставка за развитие.

Продуктите за грижа за косата - най-бързо развиващ се сегмент!

Последните данни показват, че продуктите за  грижа за кожата са най-големият сегмент, който дава  32% от световния приходи през 2013 г., следван от сегмента на продукт за грижа за косата, които представляват 25% от пазарния дял.

Допълнителни ключови констатации от проучването показват:

 • От гледна точка на приходите, Северна Америка доминира на световния пазар, възлизащ на над 35% от общите приходи на пазара, оценен на 2.95 милиарда щатски долара през 2013 г. Очаква се да станем свидетели на бърз растеж при прогнозни CAGR от 9.8% 2014-2020 поради  наличност на продукти, предоставяни от различни мултинационални и местни компании.

 • В Европа, Германия и Франция отчитат над 30% от търсенето на пазара през 2013 г. и се очаква да станем свидетели на бърз растеж, при прогнозни CAGR от 10,0% и 9,6% 2014-2020, съответно поради повишаване покупатената способност на населението и  повишаване осведомеността на ползите, свързани с органични и натурални продукти.

 • Пазарът в Asia Pacific се оценява на 2,01 милиарда щатски долара през 2013 г., и се очаква да достигне 3,77 милиарда щатски долара през 2020 г., със значителен темп на растеж от 9,3% CAGR 2014-2020, поради увеличаване на търсенето най-вече в  Япония поради своята културна философия и вяра в използване на органични и натурални продукти.

 • Основни участници на пазара на натурални и органични продукти за лична грижа са: Bare Escentuals, The Body Shop, Estee Lauder, Burt’s Bee, The Hain Celestial Group, Amway, Yves Rocher, Aveda Corp., Kiehl’s, Arbonne International и Natura Cosméticos S.A.

* Статията е взаимствана от Grand View Reserach.


 2300,    23  Авг  2017 ,   Интересно

Comments powered by CComment

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 088 805 4203

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.