За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

Три причини да ексфолираме кожата на подмишниците

Три причини да ексфолираме кожата на подмишниците

 
(0 гласове)

За разлика от лицето и косата, подмишниците нерядко са по-неглижирана зона.

Единствената козметична грижа, с която ги свързваме, е измиване и ползване на средства против изпотяване. А колко пъти сте се замисляли да ги ексфолирате? Ще си кажете – това пък защо? Оказва се, че има повече от една причина.

Зоната на подмишниците се отличава от останалата ни кожа по три неща – тя е кожна гънка, има присъствие на окосмяване, има повишена гъстота на потни жлези.

При подмишниците има постоянен контакт на кожа с кожа. Има триене на кожа в материята на дрехата. Затова там лесно се натрупват мъртви кожни клетки. Освен това съм забелязала, че някои продукти против изпотяване оставят следи в кожните гънки. Те често съдържат талк и други абсорбиращи съставки, както и мазни съставки, например део стиковете. Като добавим и засиленото отделяне на потен секрет, се получава една среда, богата на влага и хранителни вещества за бактериите, които причиняват неприятния мирис. Ако искаме да го избегнем, трябва редовно да отстраняваме тези натрупвания. Понякога само ежедневният душ не е достатъчен. Тогава на помощ идва ексфолирането. С какво помага то:

  • Отстранява мъртвите клетки и така разкрива нова, свежа кожа. Това помага и против потъмняване на кожата в тази зона.
  • Премахва остатъците от козметични продукти, с което лишава вредните бактерии от среда, в която да се натрупват и размножават. Може да звучи странно, но докато едни съставки потискат тези бактерии, други им помагат.
  • Предотвратява появата на враснали косъмчета и възпаления.

 

За най-добър резултат е добре да ексфолираме кожата на подмишниците два пъти седмично. Аз ползвам за целта пробиотичната маска на Phytocode. Просто смесвам малко от нея с душ-гела си и нанасям с масажни движения, след което отмивам. Резултатът е по-гладка кожа, по-голям ефект от продукта ми против изпотяване и по-голяма свежест като цяло. Препоръчвам я сериозно, но моля, бъдете внимателни – може ефектът толкова да Ви допадне, че да се изкушите да я прилагате по-често. Недейте. Прекомерното ексфолиране може да подразни кожата. Също не прилагайте на кожа с нарушена цялост – порязана, възпалена и т.н. Изчакайте проблемът да отмине и тогава пробвайте отново. Сега на пазара се предлагат вместо дезодоранти и стикове нови продукти, които се водят део крем. Попиват бързо, без да оставят следа, и приятно хидратират кожата. Комбинацията от ексфолиране с маската на Phytocode и такъв део крем е оптимална за свежи, гладки, привлекателни подмишници.

 


 874,    16  Окт  2022 ,   Интересно

Comments powered by CComment

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 088 805 4203

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.