За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

Как да се грижим за околоочната зона?

Как да се грижим за околоочната зона?

Ако някоя зона от лицето може да се определи като деликатна, това е областта около очите. Причините за това се крият в особеностите на кожата там, както и в самата функция на очите.

Това определя и нуждата от по-специфични грижи там.

 

Особености на кожата около очите.

Главната особеност на околоочната зона е, че кожата там е по-тънка и има по-малко мастни жлези. Заради това тя се дехидратира по-лесно и е по-уязвима. Това означава, че има две главни потребности:

- хидратация

- защита

Наред с това, очите ни са предназначени да виждат. Това означава множество движения на очните мускули, а при проблеми със зрението се натоварват и мимическите мускули около тях. Тяхното твърде често свиване може да доведе до преждевременна поява на фини линии, които после да прераснат в бръчки. Кожата на горния и долния клепач е по-уязвима и спрямо UV лъчите, заради това, че е толкова фина. По тези причини най-често там се проявяват първите признаци на кожно стареене.

Ако добавим към това недоспиването, приемът на алкохол, кафе и други стимуланти, напрежението на очите от работата с компютър, приемането на твърде малко вода и на неподходяща храна, всичко това допринася за появата на проблеми с кожата в околоочната зона.

Изброените фактори определят каква трябва да бъде правилната грижа за кожата около очите.

На първо място – бъдете внимателни и старателни в почистването на кожата си. Подбирайте измивни продукти и демакиатори, които да са максимално меки и щадящи, да не дразнят очите и да не пресушават кожата. Дегримирането е най-добре да се прави с продукт, специално предназначен за околоочната зона и офталмологично тестван. Действайте леко и нежно, без прилагане на сила. Ако спиралата Ви е водоустойчива и се отстранява трудно, вместо да търкате силно, нанесете повече от дегримиращия продукт и изчакайте да подейства.

Второ – хидратирайте. Фините линии най-често са признак на недостиг на влага. Основна причина за дехидратацията е нарушената бариерна функция на кожата. Затова правилният продукт трябва да съчетава ефект на бързо и трайно хидратиране с възстановяване и поддържане на нормалната кожна бариера. Това се постига с комбинация от силно хидратиращи съставки и такива, които създават защитен филм, като фосфолипидите.

Най-честите проблеми с кожата около очите:

Това са:

  • тъмни кръгове
  • подпухване
  • фини линии и бръчки
  • суха кожа

 

За всички тях във Phytocode  имаме решения.

При наличието на тъмни кръгове и подпухване, изберете крема Red Out. Основната му активна съставка е екстракт от зелено микроводорасло. Той работи по лимфния дренаж и подобрява дейността на кръвоносните съдове. Това допринася за избистряне цвета на кожата, избледняване на тъмните кръгове и намаляване на подпухването. Съставката има и ясно изразен анти-ейдж ефект, така че получавате грижа 2 в 1.

При наличието на фини линии и бръчки или ако искате превенция срещу тях, изборът е околоочният гел от серията LB Microbiota Care. Той хидратира бързо и трайно, работи по бръчките край външните ъгли на очите, както и по тези, които излизат от вътрешните ъгли. Наред с това, гелът стяга кожата, подобрява нейната еластичност и мекота.

Един често срещан въпрос относно кожата около очите е - може ли да ползвам крем или серум за лице в тази зона?

Накратко отговорът е да. Можем да ползваме крема си за лице в околоочната зона. Главното съображение тук трябва да бъде кремът да се понася добре. Очите ни са по-чувствителни към някои съставки, както и към аромата на продукта. Дори и при специализиран продукт за кожата около очите трябва да се внимава при нанасяне той да не попада в самите очи. Затова, ако кремът не дразни очите, няма проблем да бъде нанасян и там. Аз го правя редовно с всички кремове за лице на Phytocode, които използвам, и нямам проблем. Дори есънс лосиона LB и флуида Red Out нанасям в околоочната зона при затворени очи и нямам проблем, но поносимостта е индивидуална. Във всеки случай, аз гледам да получа максимум полза от анти-ейдж действието на крема Red Out, околоочния гел и крема за зряла кожа от серията LB. Всички тях нанасям около очите. На 43 години нямам и следа от бръчки във външните ъгли, а от вътрешните вървят съвсем леко доловими фини линии, които се виждат само при усмихване. Това доказва, че продуктите на Phytocode са грижа, на която можете да се доверитеsmile.

 


 804,    30  Сеп  2022 ,   Интересно

Comments powered by CComment

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 0888 206 291

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.