За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

Защита на кожата в градска среда с дневния крем Rose Kiss

Защита на кожата в градска среда с дневния крем Rose Kiss

 
(0 гласове)

Всяка козметична марка има несъмнени звезди в сериите си.

Най-често това са анти-ейдж продуктите, както и специализираните продукти за определени кожни проблеми като акне и пигментация. Винаги има и продукти, които остават леко в сянка. Това обаче не означава, че заслужават по-малко внимание. Една такава скрита звезда е защитният дневен крем от серията Rose Kiss на Phytocode.

Дори да имаме кожа без проблеми и признаци на стареене, тя иска грижи. Трябват хидратация и защита от външни въздействия. Защитата е особено важна, защото прави кожата ни по-устойчива към факторите от околната среда и я запазва в добро здраве и външен вид за по-дълго време. Най-добрата защита винаги идва от растенията, защото природата ги е поставила в сурови условия, от които не могат да избягат. Затова тя им е дала други защитни сили. Снабдила ги е с антиоксиданти, с вещества, които ускоряват процесите на възстановяване, с антибактериални и противовъзпалителни съставки. Колкото по-тежки са условията за живот на растението, толкова по-богато на полезни съставки е то. Типичен пример е морският бор, известен още като средиземноморска пиния. Той расте при доста сурови условия – висока соленост и влажност на въздуха, силно слънчево греене, ветрове, суха, песъчлива почва. Заради това растението съдържа богато разнообразие от активни вещества, особено в кората. От нея е извлечена съставката, която сме вложили в защитния дневен крем от серията Rose Kiss.

Производителят неслучайно нарича тази съставка Кожа 360. Тя наистина предлага пълна защита. Кожата ни ежедневно трябва да се справя с множество предизвикателства в градска среда – замърсяване на въздуха с прахови частици, токсични газове, тютюнев дим, UV лъчи, сух въздух от климатици. Това води до дехидратиране, повишаване нивата на свободните радикали и провъзпалителните вещества в нея. На свой ред те ускоряват процесите на кожно стареене. Тези процеси отначало са незабележими, но когато се проявят, вече е късно да се предотвратят вредите. Екстрактът от морски бор притежава цяло богатство от активни вещества за превантивно действие. Основните му ефекти са:

  • предотвратяване на преждевременното стареене – силните антиоксиданти предпазват от оксидативен стрес, стимулират синтеза на колаген и повишават нивото на енергия в клетките;
  • успокояване на кожата – екстрактът потиска възпалителните процеси в кожата, настъпващи в резултат от излагане на замърсяване, UV лъчи и дразнещи вещества;
  • защита срещу замърсяването в градска среда;
  • редуциране омазняването на кожата и противовъзпалителен ефект при акне;

 

Във връзка със споменаването на UV лъчите, трябва да поясня разликата между съставки, които са фотопротектори, и такива, които са слънцезащитни филтри. В слънцезащитните продукти, които имат обозначен SPF на опаковката, се влагат слънцезащитни филтри. Те са специализирани съставки, предназначени да спират UV лъчите на повърхността на кожата и да не допускат проникването им в епидермиса. Фотопротекторите нямат функцията на филтри, тоест те не могат да спират UV лъчите от проникване в кожата, но могат да неутрализират в една или друга степен вредните ефекти от слънчевите лъчи. Екстрактът от морски бор е мощен фотопротектор. Той не заменя, а допълва слънцезащитата.

Антиоксидантите в кората на морския бор са с по-силно действие от това на витамин С и Е, а противовъзпалителният му ефект надвишава този на бизаболола. Благодарение на комбинацията от екстракта от пиния и маслата от кокос, моринга и етерично масло от казанлъшка роза, дневният крем Rose Kiss подсигурява на кожата перфектната грижа и защита, от която тя се нуждае. Подходящ е за дамите между 25 и 35 години, които търсят ефективна защита в градска среда. Добра основа е за грим.

В продуктите на Phytocode няма случайни съставки. Те винаги са мултифункционални и затова с минималистичен на вид състав се постига оптимален ефект. Екстракта от морски бор влагаме в продуктите си вече години наред, преди да нашуми тенденцията за защита от замърсяването в градска среда. Причината е, че вместо да следваме тенденции, се грижим с нашите продукти Вашата кожа да получи всичко необходимо. Точно това е замисълът и на защитния дневен крем Rose Kiss. Пробвайте и ще се уверитеsmile.


 703,    31  Май  2022 ,   Интересно

Comments powered by CComment

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 088 805 4203

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.