За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

Отговори на често задавани въпроси за пробиотичните добавки Biobi Vita

Отговори на често задавани въпроси за пробиотичните добавки Biobi Vita

 
(0 гласове)

Ето най-често задаваните ни въпроси относно пробиотичните добавки на сайта ни:

 

Как да направя своя избор?

Имат ли противопоказания?

Подходящи ли са за бременни и кърмещи жени?

 

Понеже предлагаме 5 вида пробиотични добавки, изборът може да бъде затруднен. Разликите в тях се дължат на добавените активни съставки. Това са:

- гъба Рейши

- женшен

- инулин

- пчелен прашец

- млечен концентрат

 

Пробиотиците във всичките 5 вида са еднакви. Тяхното предназначение е да балансират чревната микрофлора, да подобряват перисталтиката и усвояването на храната. Те подпомагат дейността на имунната система и борбата с вредни микроорганизми.  

Това, което определя различния ефект от всеки вид, е добавената активна съставка. Ползата от такава комбинация се състои в това, че пробиотиците подсилват ефекта от активната съставка в по-голяма степен, отколкото ако бъде приемана самостоятелно. В същото време активната съставка подкрепя техния ефект и го насочва към решаването на специфични задачи.

При това положение изборът Ви зависи от това какъв ефект искате да постигнете. При всички положения ще имате подобрени функции на храносмилателния тракт.

Кога да се насочите към варианта с гъба Рейши – когато търсите подсилване на имунната система, например през есента и зимата, след боледуване, също при наличие на диабет. Този продукт Ви дава силен антиоксидантен и противовъзпалителен ефект.

Пробиотика с женшен избирате когато Ви трябва мощен адаптоген или търсите общ подмладяващ ефект за организма. Женшенът е подходящ в периоди на стрес, емоционално и психическо претоварване, проблеми със съня. Също така подобрява мозъчните функции, паметта, концентрацията, повишава енергията.

Пробиотикът с инулин е особено ефективен при проблеми като констипация и синдром на раздразненото дебело черво, при повишен холестерол и триглицериди, риск от сърдечни заболявания, затлъстяване. Регулира апетита и контролира желанието за консумация на сладки храни.

Пробиотикът с полен е със специфично приложение при алергии на дихателните пътища като сенна хрема и астма, полезен е при анемия и недостиг на витамини и минерали, а в комбинация с аронията може да е от полза при кръвотечения от носа, защото антиоксидантните свойства на двете добавки водят до укрепване на капилярите.

Пробиотикът с млечен концентрат е добър при нарушен метаболизъм, подпомага доброто функциониране на черния дроб, действа успокояващо и отпускащо при напрежение, укрепва имунната система и дава добра среда за размножаването на полезните чревни бактерии. Препоръчва се при чревни оплаквания след прием на антибиотици.

На въпроса дали пробиотичните ни добавки имат противопоказания – такива не са известни. При всички случаи, в които има налично заболяване, преди прием на каквито и да било лекарства или добавки, е необходима консултация с лекар. Насоките в тази статия не могат да служат за подобна консултация и носят чисто информативен характер. Препоръчваме допитване до лекар преди покупка.

Няма указани ограничения за употреба при бременност и кърмене, но както при налично заболяване, така и в тези случаи препоръчваме консултация с лекар преди покупка. Най-разумно е изборът да се насочи към пробиотика с млечен концентрат или този с инулин.   

Ако имате въпроси, които тази статия не покрива, ще очакваме Вашите коментари под нея.


 298,    30  Апр  2022 ,   Въпроси и отговори

Comments powered by CComment

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 088 805 4203

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.