За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

Пролетна грижа за кожата с Phytocode

Пролетна грижа за кожата с Phytocode

(0 гласове)

Всеки сезон се отразява различно на кожата ни.

В сравнение със студената зима, пролетта ни изглежда дружелюбна и приятна, но преходният период може да бъде предизвикателство. Затова е важно да съобразим грижите според изискванията на сезона.

 А какви са те? Времето се затопля, птиците чуруликат, показват се първите иглики, минзухари. Всичко това ни притегля навън, по разходки, след като цяла зима сме стояли предимно вътре на топло. Когато сме излизали навън през зимата, ни е трябвала защита от студа, от изсушаване и студови алергии. Сега изглежда, че тази защита не ни е нужна. Да, обаче ни е нужна друга. Тъй като сме стояли повече на закрито през зимата, кожата ни е изгубила част от своя меланин – пигментът, който пази от UV лъчите. Той просто не е бил нужен. Това я прави по-слабо защитена от приятното пролетно слънце. Първите ми изгаряния всяка година са при разходките в края на март, началото на април, ако забравя да се намажа със слънцезащитен крем. Затова е важно да отчетем тази снижена защита и да посегнем към кремовете с антиоксиданти и UV филтрите.

В тази връзка трябва да се обърне и повече внимание на предпазването от нежелана пигментация. Акцентът е върху думата предпазване. Полезно е да се използват продукти със съставки, които предотвратяват появата или задълбочаването на пигментни петна и неравности в тена.

Ексфолиацията също е от значение, защото със затоплянето на времето кожата започва да отделя и повече себум. Редовното премахване на мъртвите клетки от повърхностния слой предотвратява запушването на порите, отстранява загрубели участъци и разкрива нова, свежа кожа.

На тази база, като пролетна грижа за кожата с продуктите на Phytocode мога да Ви препоръчам следното:

 

Кодът на пролетта е възраждането, възобновяването, избуяването на живота. Заредете кожата си с енергия и я предпазете, за да се радвате безпроблемно на топлото времеsmile.

 


 753,    28  Мар  2022 ,   Новини

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 0888 206 291

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.