За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

Ново във Phytocode  –   обогатен с пробиотици сапун

Ново във Phytocode – обогатен с пробиотици сапун

(0 гласове)

Наскоро един от топ клиентите ни ме попита дали ще имаме нови продукти в близко бъдеще. Отговорът ми беше отрицателен.

Оказа се обаче, че греша, дамите от Phytocode ме изненадаха приятно с новия проект – ръчно изработени сапуни с български лактобацили. Натуралните сапуни бележат сериозно присъствие на козметичния пазар през последните години. Стремежът на все повече хора да ползват екологично чисти продукти даде сериозен тласък на зелената козметика. Това ни подтикна да създадем най-новия продукт на Phytocode, с който разширяваме пробиотичната си линия LB.

 

Сапунът съпътства хората от векове. Първите писмени източници за неговата употреба датират от 2000 години преди Хр. Използван е в Азия, Африка, Европа. Същността на приготвянето му се е запазила до днес. Той се получава от смесването на мазнини и основа, при което двете взаимодействат и се получават соли на мастните киселини, които имат измивен ефект, и глицерин, който действа като овлажнител за кожата. В крайния продукт не се съдържа свободна основа, защото е реагирала изцяло с мастните киселини и е неутрализирана.

Съвременните ръчно направени сапуни имат редица подобрения в сравнение с традиционния домашен сапун. Вместо животинска мазнина се използват чисти растителни масла, рН може да се регулира до по-близко до неутрално, оставят се процент неосапунени масла, които обгрижват нежно кожата и предпазват от изсушаване. А понеже ние оставаме верни на себе си, решихме да обогатим натуралния си сапун с млечнокиселия фермент от пробиотиците на академик Балтаджиева – Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus.

Резултатът е съчетание от традиция и новост с автентичността на Phytocode продукт. Натуралните масла от бадем и ший имат омекотяващи, овлажняващи и регенериращи свойства. Те успокояват кожата и я правят гладка и нежна. Деликатната кремообразна пяна почиства добре и се отмива с лекота. Сапунът е подходящ както за кожата на лицето, така и за цялото тяло. Като добре информирани и интелигентни читатели на блога ни, Вие вече знаете, че козметичните регулации не допускат наличието на живи бактерии в козметичен продукт – справка в статията за гела ни за интимна хигиена тук.

Това веднага Ви подсеща, че и в сапуна не се съдържат живи млечнокисели бактерии, нали? Само че, от същата статия вече сме наясно, че обогатяването на козметичните продукти с пробиотици цели преди всичко да получим ползите от техните биологично-активни вещества.
Същото се отнася и за нашия пробиотичен сапун. Активните съставки на млечнокиселия фермент в него пречат на вредни микроорганизми да се размножават безпрепятствено по кожата ни и така я защитават от излишни раздразнения. По този начин помагат за укрепването на собствения ни полезен кожен микробиом – каквато е същността на цялата ни серия LB microbiota care. Ползите от живите лактобацили винаги може да получите с пробиотичната ни маска, приложена външно, и с пробиотичните ни добавки, приети вътрешно. Ползите от активните им съставки с натрупване ще спечелите като почистите кожата си с новия ни сапун, последвате с есънс лосиона LB за свежест и оптимално рН, и завършите с любимия си крем от серията LB –  пълна пре- и пробиотична грижа за кожата.

При натуралните сапуни има определени правила за съхранение, за да можете да се възползвате максимално от тях. Натуралният сапун естествено съдържа всичкия глицерин, който е бил свързан с мастните киселини в маслата преди осапунването. Глицеринът има свойството да поема много влага. Затова сапунът трябва да се оставя на поставка, която дава възможност за отцеждане на водата от неговата повърхност и за изпарение на излишната влага от него. Ако леки остатъци от него се натрупват по поставката, отстранявайте ги, те също задържат влага, която го размеква. Ако няма да го ползвате известно време, изнесете го от банята. Така си осигурявате най-оптималната му употреба.

 

Факт е, че натуралните сапуни изживяват своеобразен Ренесанс след години реклами на продукти с балансирано рН и обикновена дроб хидратантен крем. Причините са много – нарастваща липса на доверие в синтетичните съставки, носталгия по връзката с природата, “зелената вълна”, “направи си сам” козметиката, търсенето на нещо различно и интересно. Ние решихме да съчетаем най-полезното от изброеното с пробиотичната тенденция, и да Ви го предложим. Възползвайте сеsmile!

 


 1178,    24  Ян  2021 ,   Новини

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 088 805 4203

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.