За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

Cosmoprof Worldwide - лукс или стратегия?

Cosmoprof Worldwide - лукс или стратегия?

В Италия определено обичат лукса.Там от години се провеждат събития, посветени на последните тенденции в козметиката. Тази година едно от най-големите събития Cosmoprof Болоня отвори врати за изложители и посетители от 2-7 април.

За повече от 45 години, Cosmoprof Worldwide е водещo събитие в световен мащаб където се представят новите тенденции и неконвециални идеи, но и международна платформа за обмяна и опит между производители и предприемачи.

Ние взехме участие в това престижно изложение, знаейки, че то е важно място за създаване на перспективни бизнес контакти, посещавано от много фирми - производители и дистрибутори не само от Европа, но и от Азия и Америка. Cosmoprof Болоня е първото изложение от такъв ранг, в което участваме.

Cosmoprof в цифри 2014 г:

207 238( + 7 %),

250 000 продукта

2 450 изложители от 69 страни

Нови изложители: Япония, Сингапур , Малайзия, Индонезия , Тайланд , БЪЛГАРИЯ и Перу

1031 акредитирани журналисти, 620 от които са от чужбина (някои от най-престижните заглавията бяха VOGUE , ELLE ITALIA , ELLE CHINA , ELLE МЕКСИКО , WWD USA , D - REPUBBLICA , Huffington Post , Marie Claire , L' ESPRESSO , IO DONNA , Кориере дела . SERA , LA REPUBBLICA , LA STAMPA , Джорнале , QN и 79 търговски списания , включително FORMES DE LUXE , MAGAZINE EXPORT , любов NAILS , КОЗМЕТИЧНИ TECHNOLOGY и ALLURE

Телевизионните канали : RAI 1 , RAI 2 , RAI 3 , TG 5 , STUDIO Aperto , TGCOM Mediaset , CLASS TV , Canale Italia , E'TV и радиостанции : радио Deejay , Radio Italia , RTL и много регионални радиостанции.

Cosmoprof през нашите преживявания

На това изложение се срещат както производителите на козметика, така и фирмите производители на опаковки, участници в Cosmoprof Pack, което старира на 02.04.2014. Успяхме да се видим лице в лице с наши партньори от Китай , доставчици на опаковките за кремовете така както и да потърсим най-добрите решения за новите продукти , които в момента разработваме.

Участието в едно международно изложение не е само оформяне на красива витрина и присъствие на представител на фирмата. Подготовката започна месеци преди това с изготвянето на брошури, каталози, видеоматериали, ролбанери, мостри на продуктите. Искахме да бъдат интересни, запомнящи се и в същото време богати на информация и различни, за да привлечем повече итерес към продуктите си на един вече разработен пазар в световен мащаб. Доказателство за успеха ни в тази насока бяха положителните коментари и похвали относно визията и рекламните послания, които получихме по време на престоя ни.

Тук е мястото да благодарим на Милена Моллова, официален дистрибутор на Phytocode за Италия, без чиято креативност, опит и професионална подкрепа не бихме се справили.

За нас беше изненада големия интерес , който предизвикахме сред представителите на Азия - Корея, Индия, Сингапур и страните от Близкия изток - Либия, Иран. Те се спираха на щанда ни основно заради продуктите на базата на розата. Мисля че в този регион все още няма ясно разделение между конвенционалната, натуралната и био козметиката. Тях повече ги интересува козметика със съставки, които не са от техните региони и са интересни и нови.

Различни пазари, различно потребителско поведение! Трябва да си готов да отговориш на очакванията на клиентите и да се съобразиш с техните изисквания и навици. Нека вземем пазарът в Турция, например, който все още се влияе силно от рекламата. Клиентите избират продукт, който са видели по телевизията или в списание. Няма значение колко си добър, не са ли те запомнили от реклама , нямаш голям шанс да пробиеш в тази страна. Друго е положението в Азия. Учудващо за тях е важна препоръката или т.н реклама от уста на уста. Там е много важно да чуеш отзиви на други потребители и ако те са положителни за продуктите, които предлагаш, успехът е гарантиран.

В нашата палата имаше доста компании от Корея, които успях да ги разгледам. Корея определено е сериозна сила в производството на бяла козметика и не напразно Азиатския пазар е залят с тяхна продукция. Не бих могла да кажа, че са сила точно в натуралната козметика, където попада Phytocode , но продуктите им са интересни и ориентирани точно за нуждите на страните от Азия - избелващи продукти, маски за лице, търсене мотивирано от спецификата на потребителите в тези държави.

Както винаги в отделна зала бяха представители на фирми с натурална и био козметика, така наречената Зелена зона. Тук бяха и предстаители на сертифициращите организации като ECOCERT, ICEA и други. Имах разговори с тях относно сертифицирането на продукти и новите изисквания за коректна и неподвеждаща потребителите реклама.

Искрено вярваме, че участието в панаири и изложения не е излишен лукс и безмислено харчене на пари, а стремеж за развитие на пазарния потенциал. Cosmoprof Worldwide Болоня не бе излорина проява, а неразделна част от маркетинговата ни и комуникационна стратегия.

* Този проект е получил финансиране от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007 – 2013

 

 

Проект № BG161РО003 – 4.2.01-0001

„НАСЪРЧАВАНЕ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ”


 1594,    14  Ян  2018 ,

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 088 805 4203

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.