За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

Нови тенденции в превенцията на бръчките

Нови тенденции в превенцията на бръчките

Представяли ли сте си някой да предсказва края на ботокса? Аз лично не, но наскоро четох няколко интересни статии по темата.

В едната става въпрос за спада в броя пластични операции след 2015 г. и занижения интерес към тях, във втората се разказва за бейби ботокса, а в третата за преориентирането от ботокс към други средства за борба с признаците на стареене. Когато дадена тема все повече се тиражира, особено онлайн, може да усетите накъде духа вятърът. Подготвят ни за следващата мода.

 

В първата статия, ето я:

Why we are coming to the end of the plastic surgery era – Защо наближаваме края на ерата на пластичната хирургия

обясняват, че все повече хора се пренасочват към по-малко инвазивни процедури от пластичната хирургия, тъй като нямат толкова време за постооперативното възстановяване, нерядко не могат и да отделят толкова средства или просто не са готови за такава крайна интервенция.

Втората статия е напомняща реклама за бейби ботокса като олекотена версия на класическата ботокс процедура. Пиша напомняща, защото той не е точно новост, има го като процедура от няколко години. Единствената разлика при него е в по-прецизното дозиране на ботокса за избягване на замръзналата във вечността физиономия, тоест за по-естествено изражение и мимики на лицето.

I tried “Baby botox” - Here is what dermatologists want you to know – Пробвах “бейби ботокс”, ето какво дерматолозите искат да знаете

Третата статия обяснява какво представлява лицевият лифтинг с микрочестотен ток.

Is this 5-min microcurrent facial better than botox? – По-добър ли е от ботокс микрочестотният лифтинг?

Тази манипулация се извършва с уред, който подава много слаби електрически импулси към лицевите мускули, с което стимулира техните движения, един вид пасивно ги упражнява, имитирайки естествените сигнали, които ги задействат. Тоест, ако бръчките се появяват от мускулни контракции и микрочестотният лифтинг е алтернатива на ботокса, се опитват да ни убедят, че алтернативата на обездвижения мускул е стимулираният мускул? Че за да се избавим от бръчките, трябва да избягваме всячески мускулните контракции и в същото време да си ги причиняваме изкуствено? Звучи абсурдно, но от гледна точка на индустрията е съвсем логично – лансира се онова обяснение, което продава.

 

Поредната статия, този път в Elle, прави реклама на новите неинвазивни процедури през 2020.

The face of 2020: the newest non-surgical Glow-cedures to lift, sculpt and shape – Лицето на 2020: най-новите нехирургически процедури за стягане и оформяне

Да се обзаложим, че някои не сте ги чували? Аз поне не бях.

Profhilo – инжекции с хиалуронова киселина.

Triple boost HydraBright – комбинирано прилагане на хиалуронова киселина, мезотерапия и ижектиране на собствена кръвна плазма. Вампирско, нали?

Shape&sculpt – терапия с радиочестотен лазер и замразяване на мастните клетки за премахване на двойна брадичка и подобряване контура в тази зона на лицето.

AquaGold facial – инжектиране на ботокс, витаминни коктейли и подобни активни чудесии със златни игли. Не ми е ясно защо иглите трябва да са златни, но интервенцията е на златна цена. Както и останалите впрочем.

Morpheus 8 – комбинация от микронидлинг и радиочестотна терапия за стимулиране синтеза на колаген.

NYDG Oxygenesis face treatment – комбинирани лазерна и кислородна терапии вкарват в кожата активни съставки.

Glass botox – инжектиране на минимални дози ботокс не подкожно за въздействие върху мускулите, а в кожата за заличаване на разширени пори и по-добър кожен релеф.

Ellanse dermal filler – дермален филър от естествено абсорбираща се субстанция, която стимулира синтеза на колаген и запълва неравности по кожата като белези от акне и подобни.

Transformation facelift – лазерна терапия, която отново стимулира мускулите на лицето за лифтинг ефект.

 

Не коментирам нито една от процедурите, не препоръчвам, нито отхвърлям. Идеята е да се запознаем с тенденциите, а те са:

- замяна на инвазивните терапии с по-малко инвазивни такива;

- бавните, но трайни резултати са заменени от по-бързи до незабавни, но по-нетрайни. Това позволява за кратко време да се пробват повече неща;

- посягане на светая светих на нехирургичните процедури – ботокса. Активно се предлагат негови алтернативи, бяга се от неестествения му визуален ефект или се търсят негови алтернативни приложения като glass botox;

- основната цел вече не е да си личи добрата намеса на специалист, а резултатът от процедурите да е естествен;

 

Както пише в статията – цели се не изкуствен вид, а такъв, който излъчва щастие, добро здраве и достатъчен сън. Щастието е относително понятие, но какъв е проблемът да се погрижим за доброто си здраве и най-вече да си подсигурим достатъчно сън, вместо тези скъпи процедури? Не съм против тях, дори ме наведоха на интересни резултати от търсенето на алтернативи, защото не искам просто да изглеждам здрава, а да бъда здрава. Не искам да имитирам отпочиналост и свеж вид, а да съм такава. Ако целта е умерено стимулиране на лицевите мускули, последвано от тяхното отпускане, лицевата йога е страхотен вариант. Ким Кардашиан е от знаменитостите, които изглежда биха пробвали всякакви методи за спиране на времето и именно тя ме "отведе" до звездната инструкторка по лицева йога Коко Хаяши. Тази малка японка е взрив от забавление, прелива от жизненост и енергичност, и в същото време е наистина компетентна в това, което прави. Видеоматериалите ѝ са супер забавни и информативни, а упражненията са показани лесно и ясно, така че и да не разбирате английски, ще можете да ги повторите без проблем. Само ще ви е трудно да не се разсмеете, правейки всякакви идиотски физиономии smile. Честно, ако решите да пробвате, направете го насаме, защото неподготвеният свидетел ще се замисли дали не Ви хлопа дъската. Това клипче ми е любимото:

 

Какви са ползите от лицевата йога – подобрено кръвообращение на лицето и врата, отпускане на мускулите от излишно напрежение и стрес, подобряване на тонуса им, повишен синтез на колаген и по-бързо обновление на кожата, по-ведро и приветливо изражение на лицето, определено по-добро настроение след упражнения.

Защо да пробвате – защото е забавно, полезно и безплатно. Резултати наистина има при постоянство поне месец. Упражненията не правят чудеса, но Ви карат да се замислите всеки път, когато решите да се намръщите или отпуснете угрижено устни. Те тренират лицевите мускули, както фитнесът тренира тези на останалата част от тялото. При всички случаи това подобрява кръвообращението на лицето, което води до по-добро снабдяване на тъканите с полезни вещества и до по-бистър тен. Наред с Koko Hayashi, може да проучите видеоматериали за Happy face yoga на Gary Sikorski, The face yoga method, Rachna Jintaa и други. И не забравяйте да си нанесете любимия крем на Phytocode преди упражненията, за да е по-еластична и хидратирана кожата smile. Възстановяващият крем за зряла кожа от серията LB е перфектен за целта.

 

Весело посрещане на Новата 2021 година с пожелания за здраве, щастие, любов и красота от екипа на Phytocode!


 1889,    31  Дек  2020 ,   Интересно

Comments powered by CComment

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 0888 206 291

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.