За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

Biobi Vita  - животворните пробиотици

Biobi Vita - животворните пробиотици

 
(0 гласове)

Обичайната посока на развитие е от пробиотични добавки за вътрешен прием към външно приложение като пробиотична козметика. При нас във Phytocode нещата винаги поемат в необикновена посока

и първо Ви запознахме с пробиотиците на академик Балтаджиева чрез козметичната ни LB серия. Сега настъпи моментът да Ви представим и пробиотичните добавки на тази удивителна дама - български учен чрез нейната серия Biobi Vita. Тя се състои от пет добавки с млечнокисели бактерии, специално селектирани от нея и допълнени с витаминен комплекс и активни съставки.

 

Академик Мария Балтаджиева е български учен, специалист по технологията на българското кисело мляко и млечните продукти. Тя има над 50 години професионален опит в областта, като се е занимавала както с преподавателска дейност, така и с участие в производството на млечни храни. Посвещава много години на проучването на пробиотиците в киселото мляко и техните ползи за здравето. Защитила е множество патенти, има стотици публикации в специализирани издания по темата. Настоящата серия от пробиотични добавки е плод на натрупаните знания за млечнокиселите бактерии, изолирани от традиционни български продукти от екологично чисти райони, условията за правилното им добиване и установяване на щамовете с най-висока биологична активност. Повече за нейната дейност Ви разказахме в материала за нея в нашия блог.

 

Какво включва серията:

Biobi Vita пробиотик с екстракт от гъба Рейши

Biobi Vita пробиотик с екстракт от Женшен

Biobi Vita пробиотик с инулин

Biobi Vita пробиотик с пчелен прашец

Biobi Vita пробиотик с млечен концентрат

 

Пробиотиците в състава на тези добавки са 4 вида, които взаимно се допълват по своето действие – Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophiles, Lactobacillus Acidophilus и Lactobacillus rhamnosus.

За първите два вида ни е известно, че са в основата на българското кисело мляко. Те са културите, които осъществяват млечнокиселата ферментация и превръщат прясното мляко в кисело. Обект са на множество проучвания през годините и биологичната им активност е доказана – помагат за поддържане нормалното рН на тънките черва, потискат развитието на неблагоприятни бактерии, стимулират имунния отговор на организма, подобряват перисталтиката, храносмилането и усвояването на хранителни вещества, ребалансират чревната микрофлора, облекчават състояния като подуване на корема, диария и запек. Основното е, че допринасят за баланс в храносмилателния тракт.

Lactobacillus Acidophilus също е популярен пробиотик. Той е част от нормалната чревна микрофлора при здравите хора. Съществено допринася за нормалното кисело рН на средата в тънките черва и потиска патогенни микроорганизми като Candida Albicans и Staphylococcus Aureus.

Lactobacillus rhamnosus е относително по-слабо познат пробиотик. Тази лактобактерия се среща в млечни продукти като някои меки сирена. Тя е един от основните представители на здравата микрофлора в женския урогенитален тракт и се използва за облекчаване симптомите на бактериална вагиноза. Присъства и в червата ни, адаптирана е за живот в тази среда и проявява пробиотични свойства. Тя помага при състояния като диария вследствие прием на антибиотици, синдром на раздразнените черва, инфекции на уринарния тракт, възпаления на венците.

 

Понеже пробиотиците се вземат най-често след прием на антибиотици, и петте вида са допълнени от витамин В комплекс. Всеки вариант е обогатен и с определен екстракт или друга активна съставка, която работи в синхрон с пробиотиците.

Гъбата Рейши е известна като едно от изключително ценените лекарства в китайската традиционна медицина. Тя е богата на тритерпени и полизахариди. Основните ползи, които ѝ се приписват, са повишаване активността на определени клетки на имунната система, които се борят с туморни образувания, укрепване на сърцето, повишаване на енергията и подобряване на настроението.   

Женшенът е известен като билка-адаптоген, тоест помага на организма да се справи в условия на стрес и напрежение. Той също е високо ценен в източната традиционна медицина като растение на дълголетието.

Пчелният прашец е един от даровете на пчелите. Той съдържа множество витамини, минерали и микроелементи, както и незаменими аминокиселини, което го прави силен имуностимулатор. При събирането му, пчелите го обработват с вещества от слюнчените си жлези и така по него попадат пробиотици, които е характерни главно за тях. Така пчелният прашец е частично ферментирал продукт с голяма биологична активност. Той потиска отделянето на хистамин при алергии като сенна хрема. Съдържанието му на биофлавоноиди го прави добър антиоксидант.

Инулинът е пребиотик, тоест съставка, която служи за храна на пробиотиците. Той създава добра хранителна среда особено за бифидобактериите, които са много полезни за здравето на дебелото черво. Там те отделят органични киселини, с което поддържат нормалното чревно рН, повишават усвояването на хранителните вещества и помагат за добра обмяна на веществата. Инулинът е полезен за чревната перисталтика, потиска прекомерния апетит и така спомага за регулиране на теглото.

Млечният концентрат е добавка, богата на млечни протеини и други биологично-активни вещества, които са полезни като среда за развитието на пробиотиците и стимулират имунната система.

 

Общите ползи за петте вида пробиотични добавки са балансиране на чревната микрофлора, потискане на вредни микроорганизми, стимулиране на имунната система, подобряване на енергийното ниво и настроението, повишено усвояване на полезни вещества от храните. Ако комбинирате избрания от вас пробиотик с ябълковите ни фибри, ще имате ефективна комбинация от пребиотици и пробиотици за добро чревно и общо здраве. Ако искате силен антиоксидантен ефект, изберете пробиотика с женшен или рейши в комбинация с капсулите арония на прах.

Всяка капсула съдържа 10 милиарда пробиотици. Опаковките съдържат по 60 капсули.

Помнете, че при наличието на здравословен проблем винаги трябва консултация с лекар преди прием на каквато и да било добавка. Добавките не са лекарствени продукти, нито заместители на пълноценната храна. Те са добър начин да подсилим устойчивостта на организма си особено сега, когато наближава зимният сезон и съпровождащите го вирусни заболявания. Пазете се и бъдете здрави!

 

 


 3258,    31  Окт  2020 ,   Интересно

Comments powered by CComment

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 0888 206 291

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.