За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

Из пътеписите на Phytocode - "До Япония и назад"

Из пътеписите на Phytocode - "До Япония и назад"

Изложението BeautyWorldTokyo 18-20.05.2014. 

Повече от 500 изложители и около 58 000 посетители за трите дни.

Профил на посетителите – салони за красота ( естетични салони ); салони за маникюр; фризьорски салони; спа центрове; хотелски комплекси; медицински институти; дистрибутори/търговци на едро; вносители; търговци на дребно; производители; студенти и ученици от специализирани училища ( за фризьорство, маникюр, естетика), представители на асоциации, посолства, преса.

О, България! Йогурт!

Позната ли е България в Япония? Не знаeм дали знаят къде точно на картата се намира страната ни, но нямаше човек, на който като казвахме, че сме от България да не възкликне – „ О, България, Йогурт! ” Явно киселото ни мляко е добило такава популярност, че се свързва автоматично с името България. А каква беше изненадата ни , когато при посещението ни в един парк, единият от уредниците, щом чу че сме от България ни поздрави с „ Добър ден” !

Първото впечатление е най-важното!

Страната на изгряващото слънце ни изненадa с безупречната си чистота навсякъде. По улиците никъде не можеха да се видят кошчета за боклук, по улиците не се яде, не се пие, не се пуши. Билетчето за метрото се поглъща от машината на изхода, която те пуска да излезеш- така хем няма как да минеш гратис, хем всичко се преработва отново.

Независимо от огромните високи сгради, не се чувстваш подтиснат и смазан. Има въздух между тях с широки булеварди.Прекрасно си съжителстват небостъргачи с градини на шогуни от преди 300 години. Независимо, че населението в централните райони на Токио е над 8 милиона души, а общото население на префектурата надхвърля 13 милиона, ние не видяме задръстване по улиците. Общественият транспорт е прекрасно организиран, бърз и за кратко време се предвиждаш от единия край на града до другия.

Самите японци са много дружелюбни и отзивчиви. Почуствахме го и ние, когато през първият ден от престоя ни, чудейки се накъде да поемем с метрото, някакъв мъж се спря до нас и ни попита имаме ли нужда от помощ, изнамери от някъде карта на метрото, показа ни кое влакче да хванем, къде да слезем и какво да разгледаме.

Бенефис на Phytocode на Японския пазар

Това беше първото официално представяне на козметиката Phytocode на изложение на Азиатския континент. Знаехме, че японците много харесват българската роза и продуктите направени с нея и въпреки това се вълнувахме дали ще успеем да задоволим техните изисквания. Ден преди изложението разгледахме доста магазини с козметика, за да добием впечатление кои марки присъстват на Японския пазар. Наред с местните компании, по рафтовете, а понякога и с фирмени магазини видяхме страшно много европейски марки. Силно впечатление ни направи факта, че доста от тях бяха натурални или био сертифицирани, което ни даде увереност, че и нашите продукти биха имали успех на този пазар.

Срещите ни бяха основно с представители от Япония, Южна Корея, Тайван и Тайланд. Освен вносители и дистрибутори, друг интересен сегмент се оказаха интернет магазините. Според последни данни интернет търговията бележи бум в последните две години в тази част на света. Искрено се надяваме скоро да видим в техните сайтове и козметиката Phytocode. Все още потребителите не правят сериозна разлика между конвенционална, натурална и биокозметика, но факта, че на пазара има японски фирми, които са сертифицирали продуктите си като био, е достатъчно доказателство, че “зелената” тенденция сериозно набира скорост и на този пазар.

Много е важно преговорите и срещите да бъдат на японски. Тук е мястото да благодарим за подкрепата на нашия приятел Hideki за безценната му помощ. От него получихме и първите отзиви за козметиката ни. Като собственик на малка фирма ние му предоставихме тестери за неговите служителки, които както разбрахме впоследствие са били очаровани от продуктите!

Както може би си спомняте от прекрасните снимки, които нетърпеливо споделяхме с Вас, нашия щанд беше посетен и от Н.Пр.Георги Василев - извънреден и пълномощен посланик на Република България в Япония. Обещана ни беше подкрепа в популяризирането на българската козметика.

Звездата на изложението в Токио

В основата на нашата визия за бъдещето винаги е стоял стремежът ни към иновации. Опитвайки се да съчетаем перлата на България в очите на Япония с най-новите световни практики, ние създадохме изцяло нов продукт, чиято премиера беше по време на изложението. Това е интимен гел разработен на базата на българския щам LactobacillusBulgaricus. Интересното за този продукт е не само бактерията, но и факта, че е с наш патент, който наскоро излезе в официалния бюлетин на Българското Патентно Ведомство. Очаквайте скоро и премиерата в България.

Ще успее ли българската козметика, в частност Phytocode, да накара японските потребители да обърнат внимание на продукти, които освен полза, носят и емоционално удоволствие? Това ще разберем в следващите месеци, когато размяната на информация с потенциални партньори доведе до подписани договори!

Участието ни на изложението BeautyWorld Tokyo беше възможно благодарение на Проект № BG161РО003 – 4.2.01-0001 „НАСЪРЧАВАНЕ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ”, реализиран от Агенцията за малки и средни предприятие.  Проектът е получил финансиране от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007 – 2013.

 

 


 1702,    14  Ян  2018 ,   Новини

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 088 805 4203

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.