За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

Крем Невен на Phytocode – SOS за кожата

Крем Невен на Phytocode – SOS за кожата

 
(3 гласове)

Още от пускането си на пазара кремът с невен се превърна в любим продукт на нашите клиенти.

Подхранва, хидратира, омектява и успокоява – така бих го описала. Едно малко съкровище, защото открих много приложения и ползи за себе си, които ще споделя с Вас днес. За някои от тях дори не подозирате. Решението да го върнем в асортимента идва съвсем навреме по повод силно наболял страничен проблем от извънредната ситуация, в която сме в България текущо.

 

Омръзна ли Ви от дезинфектанти? Защото аз имам усещането, че се мия и дезинфекцирам със силнодействащи препарати през 5 минути. Осъзнавам напълно причините за тези мерки и ги приемам без възражения, но проблемът си остава. Кожата на ръцете ми плаче от сухота и опънатост. Затова всяка помощ е добре дошла, а тази на крема Невен на Phytocode ценя особено високо. Причината – той е лечител във флакон.

Наричам го така, защото в основата на действието му стои конкретът от невен. Какво е конкрет? Това е извлек от цветовете на невена, получен по специфичен начин чрез екстракция с органичен разтворител. Този начин на обработка позволява по-пълноценно да се извлекат биологично-активните съставки на цветчетата. След екстракцията органичният разтворител се отстранява и остава гъста восъкоподобна маса с наситен оранжево-кафяв цвят и изразен мирис на невен. В нея се съдържат етерично масло, фитостероли, резини, флавоноиди, каротеноиди (каротин, ликопин,виолаксантин, рубиксантин, цитраксантин, флавоксантин и др.), които придават на конкрета противовъзпалително, антибактериално и антигъбично, ранозарастващо, и регенериращо тъканите действие.

За допълнителна защита е добавен пчелен восък, който образува филм върху кожата и я защитава от изсушаване. Това обаче не утежнява консистенцията на крема, той е бързо попиващ и немазен, както е типично за кремовете на Phytocode.

 

За какво можете да прилагате крема Невен в семейството, включително и за децата над 3 години:

  1. Защита, хидратация и подхранване на ръце. Особено актуално напоследък поради честата употреба на дезинфектанти.
  2. Подхранване и омекотяване на напукани пети.
  3. По-бързо зарастване на малки рани от порязване, ожулване, леки повърхностни изгаряния, ухапвания от насекоми, пришки – след като са били третирани с подходящи лекарства, ако се налага.
  4. За избледняване на поствъзпалителни белези, например на мястото на възпалена пъпка.
  5. Успокояване на кожата след епилация или бръснене.
  6. При лунички и пигментни петна.

 

За последната точка искам да поясня, че крем Невен няма избелващо действие. Идеята в случая е друга – каротеноидите са основни антиоксиданти в кожата, които пазят клетките от оксидативен стрес. Не единствени, но подчертавам – основни. Установено е, че след излагане на слънце, количеството им в кожата намалява до ½ от първоначалното. Оксидативният стрес е един от основните фактори за свръхпроизводство на меланин. Това означава, че при кожа, предразположена към пигментни петна, поддържането на адекватни нива на антиоксиданти е от особено значение. Затова, ако имате пигментни петна по ръцете или другаде по кожата, предлагам да нанасяте по малко от крема с невен.

 

Невенът е важна наша билка, позната и ценена от векове. Натуралната тенденция в козметиката възроди интереса към билковите екстракти, а с това и позабравените ни традиции. Нашето решение бе да съчетаем традиция и новаторство в един продукт с множество ползи и да Ви го предложим в съвременен вариант. Споделете го със семейството сиsmile.


 2608,    22  Мар  2020 ,   Интересно

Comments powered by CComment

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 088 805 4203

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.