За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

Phytocode през погледа на съвременния мъж

Phytocode през погледа на съвременния мъж

 
(5 гласове)

В предишна статия бях обещала, че ще развивам темата за мъжете и козметиката.

Чудесен повод да го спазя ми даде приятната комуникация, която имах неотдавна с клиент през фейсбук страницата ни. Той искаше по-подробна информация за някои от продуктите и бях приятно изненадана от интереса, смислените въпроси и цялостното впечатление, което остави у мен този кратък разговор. Помолих го за интервю за блога. За моя радост, г-н А.М. се съгласи.

Честно си признавам, че последвалият материал разби много от предубежденията ми за отношението на мъжете към козметиката. Изненадана съм от познанията, сериозния поглед по темата, но никак не съм изненадана от трезвите разсъждения. Мисля, че много жени могат да научат полезни неща от подхода на един модерен мъж със съвременно мислене. Личи един целенасочен, методичен подход в подбора на правилните продукти, неповлиян от маловажни аспекти. Що се отнася до мъжете, надявам се все повече да споделят подобно виждане, защото и мъжката кожа би била благодарна за добрите грижи, както ще стане ясно и от следваща статия по темата. Наистина не мисля да изоставям тази тема, защото във Phytocode обичаме да разчупваме стереотипите, а и мнението на господата ни интересува не по-малко от това на дамите.

 

 - Какво е отношението Ви към козметиката като цяло?

 - Отношението ми е изцяло положително. Възпитан съм да се поддържам още от тийнейджърските години. Това е примерът, който е бил пред мен. Отделно през пубертета грижите за кожата ми бяха наложителни, защото имах акне, с което се справих доста успешно. Започнах и по – рано с анти - ейдж превенцията, защото мисля, че тези мерки трябва да се взимат, когато кожата е без видими признаци на стареене. После вече е много, много трудно. За съжаление, повечето хора чакат състоянието на кожата им да се влоши и тогава започват с по – сериозни грижи. Имаше една мисъл, че когато станем на 40 кожата ще ни се отблагодари за това, което сме направили за нея, когато сме били на 20 и 30. Вярвам, че е така. Грижата за кожата е изключително важна за всеки един човек. От значение е обаче да бъде адекватна грижа, съобразена със съответните нужди и възрастта.

 

 -Какви са потребностите на мъжката кожа според Вас? Как Ви влияят сезоните, начинът на живот, стресът и т.н?

 - Според мен (и не само) разделението на козметиката на мъжка и женска е абсолютен маркетингов трик. Доказано е многократно, че „мъжките‘‘ продукти съдържат абсолютно същите съставки като „женските‘‘, само че са с по – различен аромат. В този ред на мисли аз не деля потребностите на кожата на мъжки и женски. Всяка кожа си има своите индивидуални нужди, за които трябва да се положат грижи. Две еднакви кожи няма. Не обичам унифицирането. Лично за себе си съм забелязал, че през зимата кожата ми се изсушава и се нуждае от повече овлажняване и подхранване. През лятото ползвам задължително силна слънцезащита в дневната си рутина. Вечерната ми грижа през лятото е свързана с по – силно изразени анти – ейдж продукти, защото всички знаем как влияе слънцето на кожата и се опитвам да компенсирам неговото вредно въздействие по този начин.

 

 - Как избирате козметичните си продукти? На какво държите?

 - През последните години се водя изцяло от състава на продуктите. Първо, дали той е добър. И второ, дали съответства на описаното действие. Защото например има много кремове, които пише, че предлагат анти – ейдж ефект, а не предоставят нищо друго, освен хидратация. Това е водещо за мен – да се проверява стриктно състава. Вече не се влияя от марки и цени. И най – големите козметични брандове имат добри и лоши продукти. Трябва да намерим качественото и това, което ни пасва. При избора ми взимам под внимание и мненията на разбиращи потребители в групи за козметика, в които членувам във Фейсбук.

 

 - Как попаднахте на Phytocode и с какво Ви привлече?

 - За първи път чух за Phytocode преди пет години от една козметичка, която беше запозната с продуктите и много ги похвали. Две години по – късно започнах да ги ползвам. Привлече ме добрият състав, наситен на действащи и полезни активни съставки. Направи ми впечатление абсолютната коректност между състав и описано действие. Всичко, което марката представя като очаквано действие, може да се постигне от състава на продуктите.

 

 - Споделете впечатления от нашите продукти. Кои ползвате и как се ориентирате в избора си?

 - Досега не съм попаднал на Ваш продукт, който да не ми е харесал. Подчертавам, че съм ползвал само продукти за лице, за коса и тяло не съм. Споменах, че при избора си се ръководя основно от състава. Харесвам подробните описания в сайта на марката, както и в страницата във Фейсбук. Човек може да се ориентира много добре кое е подходящо за него. Използвал съм измивния гел от предишната серия, който вече е спрян. Три пъти съм си взимал възстановяващия нощен крем от серията Rose kiss, много ми е любим през лятото. Ползвал съм с хубави впечатления защитния дневен крем. Розовата Ви вода присъства неизменно в рутината ми. Много ми харесва серумът за сияйна кожа от LB серията, както и измивният гел. В момента ползвам крема за младежко излъчване и лицето ми изглежда много добре – хидратирано и освежено.

 

 - По мои впечатления все повече мъже се интересуват от продукти против бръчки и други признаци на стареене, от слънцезащита и като цяло се стремят да се грижат правилно за кожата и косата си. Познавам и немалко, които продължават да смятат, че подобни грижи не са признак на особено мъжествено поведение, но не споделям това отношение. За мен има пряка връзка между грижата за кожата и нейното здраве, а здравето е общочовешка ценност. Мисля, че колкото повече знания за функциите на кожата натрупваме, толкова по-ясно става, че без оглед на пол и възраст грижите за нея са част от цялостното ни поддържане в добро състояние. Мислите ли, че отношението на мъжете към козметиката и грижата за външността се променя напоследък и как?

 - Нормално е все повече мъже да се интересуват от грижа за кожата. Това е световна тенденция в последните години. А да не говорим за видеата по темата, които излизат в You tube ежедневно. За мен грижата за кожата е нещо базисно, не може да се отнесе към мъжественост и други фактори. Човек или уважава себе си, или не. Забелязвам една негативна тенденция в българската народопсихология. И мъже, и жени са склонни да дават много повече пари за маркови дрехи и парфюми, отколкото за качествена козметика. Това за мен са сбъркани приоритети. Кожата ни е това, което ще бъде цял живот с нас.

 

 - Как усещате продуктите ни? Аз съм много чувствителна към усещането от крема например, как се разнася, попива, каква е консистенцията и дали продуктът носи удоволствие за сетивата. Обръщате ли внимание на тези неща и какво значение имат за Вас?

 - Продуктите ги усещам абсолютно съвместими с моята кожа, приятни за ползване и ефективни. Консистенцията за мен има отчасти значение, ароматът не. По – важно за мен от удоволствието за сетивата е продуктът да действа добре.

 

 - Вие и познатите Ви мъже следите ли тенденциите в грижата за кожата и кои новости Ви интересуват? Например, знаехте ли за кожния микробиом, преди да попаднете на козметиката на Phytocode?

 - Аз лично не следя за тенденциите. Според мен има съставки в козметиката, които в някакъв момент стават хит и почти всички марки ги влагат в продуктите си, след това излизат други и т.н. Мога да дам примерни с охлювната слуз, маслото от макадамия, аргана, различни стволови клетки. Не бях чувал за кожния микробиом преди да попадна на козметиката на Phytocode. Нямам наблюдения познатите ми мъже да следят новостите, на много от тях аз им препоръчвам продукти.

 

 -  Споделял ли сте за козметиката ни и особено анти-ейдж продуктите ни на свои близки и приятели и как реагират те?

 - Да, споделял съм на много хора. Препоръчвал съм, също съм купувал Ваши продукти многократно за подарък. Майка ми например също много често ползва измивния LB гел, околоочния серум и крема за зряла кожа. Много е доволна от всички продукти. Нейната кожа, за разлика от моята, е чувствителна и много продукти не ѝ понасят. С Вашите не е имала проблем. Досега нямам негативен отзив за Ваш продукт от хората, на които съм препоръчал. Заявявам го най – отговорно. Искам да отбележа, че съм възхитен от екипа на Phytocode затова, че държите на обратната връзка от клиентите и винаги сте готови да съдействате с информация. Това за мен е много важно и говори, че държите наистина на това, което правите.

 

 - Какво послание бихте отправили към читателите на блога ни?

 - Моето послание е да обръщат достатъчно внимание на кожата си. Да не пестят средства, време и усилия, за да се поддържат. Всичко, което правят, след време ще даде своето положително отражение. Да не чакат състоянието на кожата им да се влоши, за да вземат сериозни мерки. Проблемите с кожата често трябва да се изпреварват, а не да се решават.


 2117,    28  Ян  2020 ,   Интересно

Comments powered by CComment

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 0888 206 291

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.