За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

„Soft focus“ ефектът в козметиката на Phytocode

„Soft focus“ ефектът в козметиката на Phytocode

Твърди се, че когато се подготвяла за фото сесия, иконата на Холивуд  Мерилин Монро нанасяла по кожата си вазелин, за да изглежда гладка и сияйна.

Ако се интересувате от фотография, сигурно са ви попадали материали с трикове за постигане на т.нар. “мек фокус” (soft focus) ефект, или леко размити очертания на предметите. При положение, че днес разглеждаме снимките си на екрани с висока резолюция, не искам да си представям как бих изглеждала на тях, намазана с вазелин. Не знам дали този трик е бил прилаган наистина, но сега имаме щастието да се възползваме от много по-удачни за целта високотехнологични съставки. Такава е включената в продуктите на Phytocode съставка на Merck.

 

Защо изобщо е нужен ефект на мек фокус в козметичен продукт?

 

При младата кожа голяма част от светлината, попадаща по повърхността ѝ, се отразява и разсейва ввъв висока степен. Това създава у наблюдателя визуално впечатление за мека, гладка и стегната кожа. С напредването на възрастта релефът на кожата се променя, появяват се гънки, бръчки, неравности. Те водят до повече контраст, до появата на видими сенки там, където кожните гънки са силно вдлъбнати или кожата е отпусната и увиснала. Следователно, визуалният ефект на мек фокус е най-търсен в продукти за зряла кожа, предназначени да забавят появата и задълбочаването на видимите следи от възрастта. Безспорно е, че той не следва да е единственото предимство на продукта, а допълнителен бонус към основното му реално действие спрямо кожното стареене. Да, той е чисто визуален и представлява зрителна измама, но какво е жената без пикантна щипка суетаsmile?

Силно покривните фондьотени нерядко придават на кожата изкуствен вид, създават усещането за неестествен слой, погледнати отблизо. Силните хайлайтъри на свой ред я превръщат в не по-малко неестествена металическа повърхност, отново гледани отблизо. Пудрите могат да доведат до ефект на набрашнена повърхност и неестествена, нездрава липса на блясък, ако са матиращи. Натуралният ефект на блър продуктите е междинен вариант, който нито подчертано матира, нито силно лустросва. Тяхната цел е да запълнят оптически бръчки, гънки, неравности, да прикрият някои несъвършенства като разширени пори, и да придадат на кожата естествено сияние. Това е онзи деликатен ефект, характерен за мекия фокус. Как го постигат?

Ако се цели блясък, производителят на съставки избира плоски пигментни частици с висока отразителна способност. Ако обаче се цели сияние, се избират сферични пигменти с висока способност да разсейват светлината. Точно това са направили Merck с разработката си RonaFlair Flawless. Тя представлява фина пудра с мек прасковен цвят, която се състои от еднакви микроскопични сфери, покрити по повърхността от още по-малки отразителни частици. Те запълват неравностите по кожата и разсейват меко светлината, за да постигнат визуалния ефект на гладка повърхност. В допълнение, съставката придава фино пудрено усещане, абсорбира излишния себум, с което допринася за лек матиращ ефект и едва доловимо тонира кожата за естествен свеж тен.

 

 Съставката се съдържа в следните ни продукти от серията LB:

Възстановяващ крем за зряла кожа

Хидратиращ крем за нормална и суха кожа

 

Този ефект беше застъпен и в старата ни серия Rosa Damascena, и с годините много клиентки коментираха с възхищение перленото сияние, което продуктите придаваха на кожата им незабавно след нанасянето, както в началото на тази тема в известен форум:

PhytoCode – качествена българска козметика, тема 5

 

Всички знаем, че сме най-красиво озарени отвътре, когато сме щастливи, изпълнени с любов и топлота. Коледните и Новогодишни празници носят много смях, веселие и споделени мигове, които заслужават да бъдат запечатани за спомен. От нашия екип Ви пожелаваме здраве, обич, благоденствие и топлина в домовете и сърцата през идващата 2020 година! Нека тя Ви донесе всичко желано и много незабравими моменти!

Готови ли сте за сияйно селфи с Phytocode в празничната нощsmile?


 1726,    30  Дек  2019 ,   Интересно

Comments powered by CComment

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 088 805 4203

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.