За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

Ползите от серума на Phytocode като грижа под слънцезащитата

Ползите от серума на Phytocode като грижа под слънцезащитата

Не, не ме разбирайте погрешно – слънцезащитните средства нямат нужда от продукт, който да ги предшества.

Нанесени самостоятелно по кожата, те си работят без проблем. И не – нямам предвид преди да отидете на плаж или басейн, да се намажете по цялото тяло първо със серума от серията LB на Phytocode. Това, за което ще пиша, е все по-навлизащата и у нас практика да се ползва целогодишно слънцезащитен продукт по откритите части на тялото и най-вече по лицето. Аз лично приветствам тази практика, ако и да се дължи понякога на суета и ползване на козметика, която прави кожата по-силно фоточувствителна, вместо да е профилактична мярка за снижаване на риска от рак на кожата. Ако суетата ще опази здравето ни, „за“ съм с две ръцеsmile.

 

Та, каква може да е ползата от серума на Phytocode, приложен на лицето преди слънцезащитен продукт?

На практика ползите са повече от една. Да се замислим какво се случва, когато изложим кожата си на слънчевите лъчи. Основните проблеми, ако прекалим с излагането, са два:

  • риск от слънчево изгаряне и директно клетъчно увреждане
  • риск от оксидативен стрес в кожата, който също води до клетъчно увреждане

 

За първия проблем са отговорни UVB лъчите. Те имат енергията директно да увредят клетъчната ДНК, с което причиняват прекъсване във веригата ѝ. Ако тя не бъде успешно ремонтирана, това може да доведе до появата на злокачествени образувания. Видим признак за увреждане е изгарянето, което се изразява в зачервяване и болезненост на кожата.

Вторият проблем се дължи на комбинираното въздействие на UVB и UVA лъчите. И двата вида ултравиолетови лъчи могат да доведат до оксидативен стрес - прекомерно отделяне в кожата на реактивни кислородни видове, които причиняват разрушаване на колагена и еластина, повишават риска от пигментни петна, снижават кожния имунитет и увреждат клетъчната ДНК. Това означава бръчки, петна, чувствителна кожа и повишен риск от рак на кожата.

Повече за ултравиолетовите лъчи може да прочетем в тази статия.

 

Слънцезащитната козметика е задължителна превантивна мярка при излагане на слънце, но често се оказва недостатъчна. Причините са:

  • твърде дълъг престой на слънце
  • прилагане на недостатъчно количество слънцезащитен продукт
  • пропускане да се поднови защитата на всеки 2 часа с повторно намазване

 

Ако това се съчетае с недостатъчно ниво на антиоксидантната защита в кожата, уврежданията са налице. Точно тук е ролята на серума на Phytocode, защото той е разработен с два антиоксиданта, даващи сериозна защита – витамин Е и екстракт от имортела. Витамин Е пази естествено съдържащите се в кожата ни мазнини от окисляване, особено тези в клетъчните мембрани. Екстрактът от синя имортела е много богат на полифеноли – съединения със силна антиоксидантна активност. Те са тествани за запазване жизнеспособността на клетките и предпазване от вредния ефект на УВ лъчите. Ползата от тях е повишаването на кожната устойчивост спрямо ултравиолетовата радиация. На практика екстрактът от имортела повишава капацитета на кожата да се справи с вредите от излагането на слънце.

Друга вреда, която кожата ни може да понесе през лятото, идва от изсушаващия ефект на слънцето.

Летните жеги често водят до засилено изпотяване, което променя кожното рН. Това, в комбинация с окисляващия ефект на слънцето върху себума, причинява нарушаване на бариерната функция на кожата. Мазните кожи се защитават със засилено отделяне на себум, а сухите кожи може да се дехидратират още повече. И в двама случая е необходима допълнителна хидратация и подкрепа за кожната бариера. Приложен под слънцезащитата, серумът на Phytocode се грижи и за това.

 

Започнах статията с това, че слънцезащитните продукти не се нуждаят от друга козметика, за да вършат задачите си. Смисълът от допълнителното прилагане на серума преди тях идва от факта, че нито един слънцезащитен продукт не спира 100% от ултравиолетовите лъчи и част от тях достигат кожата. Това количество, което все пак прониква в епидермиса, може да доведе до оксидативен стрес при продължително излагане на слънце. Прилагането на серум, богат на антиоксиданти, дава допълнително подсигуряване там, където слънцезащитният продукт е недостатъчен. Реално можете да ползвате и кремовете от серията LB Microbiota care със сходен успех, защото всички съдържат антиоксидантния щит. Серумът е първото ни предложение, защото е най-лек и няма да утежни усещането за кожата от комбинацията със слънцезащитния продукт. Пробвайте и открийте Вашата формулаsmile!

 

P.S.: За всички, желаещи да си припомнят пълния набор от мерки за правилна слънцезащита, препоръчвам материалите от този сайт, моля прочетете внимателно:

Европейски кодекс за борба с рака

Две важни напомняния:

Най-добрият начин да защитите кожата си, е да избягвате силната, пряка слънчева светлина, особено през летните месеци и между 11:00 и 15:00 часа.

Слънцезащитните продукти не са създадени, за да увеличават времето, през което сте изложени на слънце, а да ви защитават от излагане на пряка слънчева светлина, когато това не може да бъде избегнато.“


 2004,    29  Юли  2019 ,   Интересно

Comments powered by CComment

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 088 805 4203

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.