За поръчки и въпроси - тел: +359 888 054 203

Красиви на бала с Phytocode

Красиви на бала с Phytocode

 
(0 гласове)

Абитуриентските балове наближават и подготовката за тях е на финала.

Убедена съм, че всички добре организирани млади дами имат вече своя тоалет и аксесоари, минали са пробна прическа и грим, и са наясно с визията си за големия ден. Едно от нещата, за които остава да се погрижат, е кожата.

Добрата грижа за кожата е ежедневна рутина. Ако състоянието ѝ изисква по-специални грижи, то те трябва да започнат да се полагат поне 2 месеца преди бала и да са съгласувани с дерматолог и козметик. Тук няма да си говорим за подобни  грижи, приемаме, че те са предприетиsmile. В последните седмици преди бала можем да се постараем да дадем на кожата достатъчна хидратация, качествен сън и нежно обгрижване.

 

Как можем да се възползваме от продуктите на Phytocode в случая?

 

Първо, никога не е късно да започнем с меко почистващо средство и нежният измивен гел е идеалният за целта. Може да се прилага сутрин и вечер за деликатно и щателно почистване на лицето и шията. Доброто почистване е особено важно за поддържане на младата кожа свежа и свободна от раздразнения и възпаления.

Второ, тонизиране и хидратация. След зимата, дори младата кожа може да страда от дехидратация. Затова прилагането на освежаващ лосион, който поддържа нормалното рН и доставя влага в кожата, е много полезно. Според типа кожа може да се избира между есънс лосиона от серията LB, който е подходящ за нормална и смесена кожа, и анти-акне флуида от серията Rose Kiss – добър за мазна кожа и възпаления. Сухата и чувствителна кожа може да предпочете натуралната розова вода. Следва нанасянето на овлажняващ крем. За суха и нормална млада кожа е подходящ защитният крем от серията Rose Kiss, а за смесена и мазна анти-акне кремът Rose Kiss е добър вариант. Серумът от серията LB е лека грижа за нормална кожа.

Трето, ексфолиация. Тук изборът е пробиотичната скраб-маска от серията LB. При суха кожа я смесете с малко прясно мляко или розова вода, а при мазна силно препоръчвам комбинацията с анти-акне флуида Rose Kiss. Съветът ми е да се пробва ефектът на маската поне 2 седмици преди бала, да се действа много нежно, без грубо търкане и натиск по кожата. Особено при суха кожа моментът с ексфолиацията може да се пропусне изцяло и продуктът да се използва само за подхранване и освежаване. Маската може да се приложи и преди самия бал за по-голяма гладкост, но нека това да е 1-2 дни преди датата, не на самия ден, и то след като сте се уверили, че продуктът се сработва с вашия тип кожа.

Всякакви експерименти и изненади са нежелателни в последния момент. За целта е разумно и при въвеждане на нов продукт в обичайната рутина да се прави тест за поносимост. В противен случай времето за реакция е твърде малко за поправяне на щети. Това важи и при подбора на продуктите за грима. Пробването им от тестери в магазините върху кожата на лицето и устните е крайно нежелателно. Може да се получи замърсяване и попадане на вредни бактерии, които да причинят възпаления. Ако ще се прилага професионален грим, задължително се уверете, че четките и другите апликатори за грима се дезинфекцират надеждно преди и след всяка употреба. Най-разумното е да се ползват лични продукти и аксесоари за грим.

Искам да завърша днешната статия с пожелание от екипа на Phytocode към всички абитуриенти – бъдете естествени, радвайте се на младостта си и щурмувайте живота с пълни силиsmile!


 367,    06  Май  2019 ,   Интересно

Comments powered by CComment

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 088 805 4203

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.