За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

Околоочният гел на Phytocode отличен с първо място

Околоочният гел на Phytocode отличен с първо място

(10 гласове)

На 02.04.2019 г. в Париж околоочният гел на Phytocode беше удостоен с първо място в категорията „Най-иновативен натурален продукт

на ежегодните европейски награди за козметика BSB Innovation Awards.Показателен за престижа на наградата е фактът, че всяка година за нея кандидатстват някои от най-големите производители на козметични съставки в световен мащаб, както и утвърдени производители на крайни продукти.

Участието на Phytocode в BSB наградите започва през 2013 г. с трето място за серията Red Out. Продължава през 2014 г. с второ място за подхранващата маска за коса. През 2016 г. гелът за интимна хигиена получи номинация, а 3 години по-късно достигнахме върха с околоочния гел от серията LB. На практика колкото пъти сме участвали, толкова пъти сме били отличени.

Какъв е смисълът на тази награда обяснява нейният учредител Ян Рийдел, доктор на химическите науки и член на SEPAWA, в своето послание на сайта BSB cosmetic:

Във времена, когато национализмът отново набира сила, науката и изследванията могат да послужат за мост между нациите. BSB наградата за иновации има за цел да допринесе за това.“

 

Факти за наградата:

  1. Учредена и връчена за първи път през 2003 г.
  2. Цели:

- да подпомага глобалното разпространение на последните научни достижения в областта на козметиката;

- достъп до участие за фирми без ограничения за тяхната големина и произход, както и присъждане на наградата по обективни, независими и справедливи критерии;

  1. Номинациите са разпределени в няколко категории – козметика, натурални продукти, концепции. Съставките и крайните продукти са разделени в няколко подкатегории.
  2. Кандидатстването за участие е безплатно.

 

Целта на тази награда е изначално и дълбоко хуманна. Няма гласуване на потребители, шумна реклама и широка популярност на събитието. Не става въпрос за измерване успешността на продукт чрез неговата продаваемост, защото тогава биха били оценявани в най-голяма степен маркетинговият му бюджет и рекламни стратегии. Тук иде реч за професионално проучване на продукта, оценяване на вложените в него знания и научни постижения в областта на козметологията,  и накрая -  иновацията и реалната полезност за потребителя и за индустрията като цяло.

 

Това казва и водещата на церемонията при връчването на наградата:

„Този продукт е удивителен, тъй като съдържа съставки, присъщи на дермокозметиката, и носи големи ползи. В него има екстракт от конски кестен, богат на флавоноиди, Actibiome като съставка за кожния микробиом и фермент от Lactobacillus Bulgaricus. Когато прочетох състава, си казах – ето от това се нуждая!“

Да ти връчат приз с тези думи е вдъхновение, но да ти отредят първото място пред иновативни продукти на гиганти като Weleda, Kneipp и Logocos на L’Oreal е истинско признание. Това е сладка и жадувана победа след много дни на неуморен труд, надежди, разочарования, постоянство,  възраждане на вярата в собствените сили, в смисъла и стойността на това, което правим. Това е уловен миг от вечността!

 

Сайтът на BSB cosmetic

Facebook страницата им


 3242,    13  Апр  2019 ,   Новини

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 088 805 4203

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.