За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

За здрав скалп и блестяща коса – новата серия Rose Kiss

За здрав скалп и блестяща коса – новата серия Rose Kiss

 
(5 гласове)

Днес ще направя обзор на новата серия продукти за коса на Phytocode ,след като ги тествах в продължение на 3 месеца.

Ще направя и паралел със старата серия за нашите потребители, които са ги ползвали и си ги спомнят. За десерт ще споделя няколко успешни трикчета , с които извличам максимума от продуктите.

Започвам със състоянието на косата и скалпа си. Косата ми е с дължина до под раменете, със средна гъстота и среден диаметър косъм. Скалпът ми е склонен към омазняване и си мия косата на всеки два дни. Боядисвам я редовно, на около 3 седмици ми се налага да подновявам цвета в корените. Ползвам амонячна боя за коса. Не я обецзветявам, къдря или изправям. Много рядко вижда преса или маша. Стилизанти също ползвам рядко. Мразя продукти със силикони, от тях косата ми стои на фитили още на следващия ден след нанасянето. Предпочитам натурална козметика, но я съчетавам и с ненатурални ефективни продукти за подхранване в корените и кондициониране по дължините. Допреди година ползвах къна и индийски билки за оцветяване и стимулиране на растежа, но белите коси са вече твърде много и се получава цвят, който не ми подхожда.  Спрях къната, но не и билките. Обожавам маски и масаж на скалпа с масла – любими за целта са ми синапеното масло и едно бебешко олио с фосфолипиди. Да, аз съм фосфолипиден косо-маниак.

Такава станах именно покрай старата серия продукти за коса на Phytocode. Бяха натурален шампоан, балсам и маска за коса. С фосфолипиди.

Новата серия се състои от натурален шампоан и балсам отново с фосфолипиди. Не изневеряваме на доказано добри съставки. Ползата от тях в случая се дължи на естествения афинитет на фосфолипидния комплекс към протеините на косъма, в резултат на което те образуват защитен филм по цялата му дължина. На скалпа също действат благоприятно, защото успокояват кожата след изсушаващия и дразнещ ефект от почистващи средства, твърда вода и агресивни продукти като бои за коса.

Сравнение между предишния и новия шампоан – на първо място пенителите. В стария шампоан имаше два меки пенителя, в новия са 3. По мое лично усещане това дава малко по-ефективно измивно действие и добро разпенване. Пяната отново е деликатна и с фини балончета, което е типично за натурален шампоан без агресивни пенители, особено сулфати, но е достатъчно обилна за лесно разнасяне. Маслото от моринга допълва ефекта от фосфолипидите за здравето на скалпа и предотвратяване на сухота, лющене и сърбеж.  Както старият, така и новият шампоан ми носи усещане за спокоен скалп. За предишния продукт някои близки ми споделяха, че косата им "се заплита". Говорила съм си с други жени с дълга коса, които го бяха пробвали. Всички описват едно и също усещане по време на самото миене, което ми е познато. При разпенването на шампоана по косата и при изплакването му, косата се усеща твърда и по-неподатлива на водната струя. Прокарването на пръстите през нея също е малко по-трудно в сравнение с ползването на ненатурален шампоан. Немалко жени, несвикнали с това усещане, решават, че продуктът пресушава косъма, и се отказват от него още след първата употреба. На практика това усещане е съвсем временно, дължи се на натуралните пенители и липсата на синтетични кондиционери в шампоана, и се преодолява веднага след като се нанесе балсамът. С него косата отново става мека и пръстите минават лесно през нея. След подобни уточнения дамите даваха втори шанс на продукта и не съжаляваха. Новите тенденции са за безсулфатни, слаборазпенващи се шампоани и ще трябва да се пренастроим за различното усещане от този нов тип продукти в името на здравите си коса и скалп. Отново подчертавам – това усещане не означава пресушаване на косъма, няма „скърцане“ и след като изсъхне, косата изглежда и се усеща нормално. При новия шампоан въпросното усещане почти не присъства, само колкото да ни напомня – „Хей, аз съм натурален и се държа като такъвsmile!“.

Още един съществен момент при шампоана е еднакво доброто му действие при мека и твърда вода. Пенителите, които той съдържа, не участват в реакция с твърдата вода. С еднакво добри резултати можете да го ползвате и в София, където водата е много мека, и в Бургас например, където водата е с висока твърдост.

Сравнение между предишния и новия балсам – на първо място консистенцията. Балсамът от старата серия беше по-гъст, почти с гъстотата на маската. Новият балсам има по-малко гъста консистенция, което за мен е улеснение при разнасянето му по косата. Нанася се с чудесна лекота. Едновременно е тънък и плътен, трябва да пробвате, за да ме разберете. В шепата ми стои плътен, а като разнеса по мократа коса, буквално бяга по нея. Оставам с усещането, че е твърде лек, обаче косата ми е напълно обгрижена – разресва се лесно, има блясък, подрежда се добре и не цъфти. Най-любимото ми усещане е по скалпа. За разлика от ненатурален балсам, този спокойно може да го втривате в кожата на скалпа, няма никакви дразнещи съставки. Точно обратното – действа  като крем за скалп. Хидратира, подхранва и не омазнява излишно. Мисля, че сухият скалп би спечелил най-много от това, но и моят се чувства добре.

Успокояващото действие и на двата продукта ми е от най-голяма помощ след боядисване. Ползвам доста недразнеща боя за коса, но все пак след нея имам известна сухота и сърбеж. Тогава ме спасява само да отмия боята с вода, да нанеса обилно шампоан и да втривам внимателно поне 5 минути в кожата. После изплаквам, нанасям балсама и отново втривам продължително. Едва тогава се чувствам нормално.

Серията се предлага и в разфасовки от 100 мл. за допълнително удобство при пътуване.

 

И обещаните трикчета:

  1. Как може да разпените шампоана за улеснено разнасяне при дълга коса – запазила съм си шишенце от окислител за боя с апликатор. Наливам в него дозата си шампоан, допълвам почти до средата с вода и разтърсвам добре. После разделям мократа коса на сектори и нанасям с апликатора първо в корените, а после и по дължините. Обилното разпенване и равномерното разнасяне са гарантирани. Никога не разреждам целия продукт. Така процедирам с всички шампоани от години.
  2. При много сухи краища може да ползвате балсама като финиш. Може да втриете съвсем малко количество от него по връхчетата на чиста влажна коса преди изсушаването със сешоар.

 

Ето косата ми след маска с любимите ми масла, която се отми без проблем с двукратно нанасяне на шампоана, и последващо нанасяне на балсама:

Не е разкошна, но е здрава и си я обичам!

 

 

P.S.: Никак не ме бива със селфитата, за което моля да бъда извиненаsmile.


 2967,    17  Мар  2019 ,   Интересно

Comments powered by CComment

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 088 805 4203

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.