За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

Предимствата на Airless опаковките

Предимствата на Airless опаковките

 
(2 гласове)

 Според изданието Beauty packaging, категорията, отбелязала най-висок ръст в търсенето и продажбите за 2017 г., е тази на безвъздушните опаковки (т.нар. airless pumps).

Все повече производители се насочват към това решение заради многобройните му предимства. Кремовете на Phytocode са в такъв тип опаковки още от първата ни серия Rosa Damascena.

Какво печелите с тях?

За да си отговорим на този въпрос, първо трябва да се запознаем с устройството на тази опаковка. Тя се състои от цилиндричен контейнер с подвижен диск над дъното и диспенсър с помпа в горния край. На дъното има малък отвор, през който влиза въздух. Продуктът изпълва вътрешността на контейнера между диска и помпата. С всяко натискане на помпата се създава вакуум ефект, който извежда доза крем, а през отвора на дъното навлиза въздух, като подвижният диск се избутва леко нагоре. При всяко следващо изпомпване дискът се покачва все по-нагоре, докато след последната доза достигне до диспенсъра.За разлика от обикновената помпа, тук няма накрайник, потопен в продукта, през който да се всмуква дозата, нито вкарване на въздух във вътрешността на контейнера при изпомпване.

В тази статия от блога ни беше разгледана технологията на консервиране с препятствия.

Безвъздушните опаковки са съществена част от нея, заради специфичните им предимства.

  1. Продуктът в тях е максимално предпазен от достъп на въздух. Това означава минимизиране на окислителните процеси, които иначе биха повлияли качеството на продукта, като водят до разваляне на маслата и други суровини в състава му, и загуба на антиоксиданти. Избягването на този проблем води до по-голяма трайност на продукта.
  2. Продуктът е максимално запазен от достъп на микроби. При всяко вземане на крем от бурканче, в него попадат бактерии и гъбички, и за да бъде предпазен от тяхното размножаване, се налага да се влагат силни консерванти в по-големи концентрации. Безвъздушната опаковка позволява да се минимизира излагането на продукта на микроби, което допуска влагането на по-ниски ефективни дози меки консерванти. Така кожата ни не се товари излишно с подобни съставки и в същото време продуктите са напълно надеждно консервирани.
  3. Минимизира се загубата на продукт. Тук има един интересен момент, свързан с новите безвъздушни опаковки на серията LB Microbiota Care, а сега и на серията Rose Kiss. При старата серия – Rosa Damascena – винаги отварях опаковката, като махах помпичката, щом усетех, че кремът е към края си. Причината беше, че накрая не успявах да изпомпам ефективно продукт, а при отваряне виждах, че има още малко. Твърде много обичах матиращия анти-ейдж крем от старата серия, за да оставя неизползвано количество от негоsmile. При новата серия с изненада установих, че последното изпомпване наистина е последно. При отваряне на опаковката няма и следа от останал в нея крем. Усвояването на продукта е пълноsmile.

 

Както се вижда, мисленето по създаването на продуктите ни е многопосочно и засяга различни аспекти. В случая с airless опаковките всяка следваща доза е също толкова ефективна и свежа, колкото и първата.

Сашетата с пробиотичната маска също доразвиват нейната концепция, защото ограничават пластмасовите отпадъци, точно както ексфолииращите й частици , за което писах в статията за нея.

През 2018 г. Европейската комисия излезе със стратегически план за ограничаване и забрана на полиетиленовите частици в козметиката. Във Phytocode направихме съзнателен избор да  предпочетем биоразградими ексфолииращи частици доста преди легалното ограничение.  Винаги има поле за подобрение и осъзнатост, и вярваме, че най-доброто тепърва предстои.

 


 2307,    25  Фев  2019 ,   Интересно

Comments powered by CComment

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 088 805 4203

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.