За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

Чиста Красота – разговор с Лана Петкова

Чиста Красота – разговор с Лана Петкова

Верни на идеята си да Ви запознаваме със забележителни личности, днес ще Ви представим една изключителна жена.

 

- Коя е Лана?

- Здравейте, приятели на Phytocode!

Аз съм Лана Петкова, преподавател по класическа йога, пилатес, създател на авторския метод Ланетика, масажист, преподавател по акваланетика (гимнастика във вода), практикуващ както моржуването, така и снеготерапия, докторант на Философско-Исторически факултет на ПУ, катедра “Социология и науки за човека”, художник, фотограф, пътешественик и просто мама на 23-годишен младеж и съпруга с 30-годишен стаж. Само от списъка на моите професионални дейности става ясно и моето отношение към здравето. Вече 20 години (от 1999 г.), преподавам в гр.Пловдив. Всеки ден през моите часове, през моите ръце, а най-вече през душата ми минават до 200 най-различни , но винаги прекрасни жени - различни възрасти и интереси - всяка намира нещо важно за нея. Обръщаме внимание на природосъобразни, чисти, истински средства и практики както за лечение на най-различни дисфункции, така и за профилактиката и добър външен вид.

- Какво е здравето за теб?

- Здравето е онова състояние на баланса между петте „тела“ на човека, които притежаваме според санкхья-йога философия, и което трябва да бъде спечелено не веднъж завинаги, а с ежедневните усилия, труд и интелект.

- Според теб йога променя ли човека?

- Йога не променя - йога откроява най-добрите качества и състояния на ума, на които е способен един индивид, както и успокоява страстите и минимализира проявите на уж нормални човешки състояния като гняв, ревност, завист, алчност и др. Това е по-скоро възможността да избираш да бъдеш най-добрия си Аз.

- Как се стигна до разработването на твоята система от упражнения, наречена Ланетика, и каква е тяхната същност?

- Като дете с недоразвити стави бях просто принудена да измисля начини да правя това, което правят и другите в група по йога, но с определена предварителна подготовка. С малко опит и експерименти със себе си стигнах до предварителните практики, които ми помагаха да се чувствам в основните класически йога-пози по-уверено. Лека-полека, предлагайки моят метод и на други хора, които по различни причини не могат да направят една или друга поза, аз след двадесет години практика и наблюдение избистрих моя метод, който по една смешна случайност започнахме да наричаме „ланетика“ , защото се казвам Лана – етика на Лана. Методът помага след множество вариации и движения да се стигне до истинската асана, да се разбере нейната изходна позиция, геометрията на построяването, акцентите и смисъла. Има и други видове ланетика – акваланетика –гимнастика във вода, п-ланетика – походите в планината с практиката , снеголанетика – като терапия със снега и др.

- Моля, разкажи ни за запознанството си с Phytocode.

- Първо се запознах с едната създателка, която ми стана последователка. Именно нейните знания за качествени козметични средства и нейният стремеж козметиката да носи здраве на кожата, без да я трови, ме впечатлиха много и реших да пробвам нейните продукти, в които и се влюбих. Моите фаворити са интимният гел и шампоан без сулфати, както и околоочният гел.

- Израз на какво е изборът на натурална козметика според теб?

- Прекалено много изкуствени неща има около нас, прекалено много замърсители, които не можем да избегнем. Но имаме избор каква козметика да ползваме – без парабени и токсични консерванти. Всички се стремим към по-доброто, ако откриваш нещо полезно, но и действено за теб – подкрепи го, използвай го!

Ето защо мога да кажа, че обожавам Phytocode! За мен това е ЧИСТА КРАСОТА- това е мотото на нашата съвместна реклама. С радост предлагам на моите ученици и клиенти да ползват тази прекрасна чиста козметика. Усещам, как замръсяването на околната среда ми пречи да се чувствам чиста, а тази козметика възвръща лекотата и дишането на кожата, съживява косата, предпазва от инфекции интимната зона. 

Благодаря на създателките на тази козметика! Имаме още много съвместни планове, например да направим един продукт за 20-годишнината на Ланетика. Обичам Phytocode и от сърце желая на жените, които не са го ползвали да опитат - няма да съжалявате!

- Как можем да използваме йога за по-добър външен вид?

- Ще кажа нещо тривиално – външният вид е израз на вътрешния ред на човека. Ние не практикуваме заради външната форма и винаги подчертавам това. Не унижавайте това древно учение за саморазвитие на личността с дребни суетности. Но който практикува, ще привлича вниманието и ще запази младостта и здравето си.

- Една от теориите за стареенето свързва контракциите на лицевите мускули с появата на бръчки. Има ли упражнения за лицевите мускули, които можем да правим, за да ги отпускаме и държим в добра форма?

- Разбира се, има прекрасна лицева гимнастика и повечето „обърнати“ пози също влияят върху тургора на кожата. Работата на лицевата мускулатура е важна част от практиките за добър външен вид. Както и психическата релаксация, липсата на напрежение и отражението на богат вътрешен свят.

- Лана, каква е твоята тайна за младежкото ти излъчване?

- Често повтарят една максима: “Ако искаш да си богат, прави така, както правят богатите.“ Можем да го перифразираме:

 „Ако искаш да си млад, живей така, както живеят младите.“ 

Не позволявайте на себе си да се оправдавате с възрастта – живейте, движете се, обличайте се и се обичайте така, както сте го правили преди!

Сайтът на Лана Петкова:  Ланетика.Йога.Спа.

 


 3268,    31  Ян  2019 ,   Интересно

Comments powered by CComment

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 088 805 4203

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.