За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

Зимна грижа за кожата с Phytocode Бойко Терзийски

Зимна грижа за кожата с Phytocode

 
(3 гласове)

Не мога да си представя да живея на място, където няма зима.

Винаги ще мърморя заради студа, 5-те пласта дрехи и заледените улици, но Коледни празници без елха и сняг за мен са немислими. Разходка в ясен зимен ден, когато всичко е покрито с преспи прах от диаманти и въздухът е хрускав като леден чипс, не я заменям с нищо. Но колкото и да съм влюбена в чара на зимата, знам, че кожата ми е на друго мнение. За нея това е сезон, пълен с изпитания като минусови температури, влажен въздух навън и сух на закрито, които водят до дехидратация, опъване и дразнене. Ето какво можем да направим, за да й помогнем.

На първо място, важно е да обърнем внимание на почистването. Ако кожата Ви е устойчива към студа и не се изсушава лесно, може да продължите да я почиствате както и досега с нежния измивен гел. В случаите, когато има чувствителност към студа, зачервяване и лющене, може да се помисли за вариант с безводно почистване на кожата. Причините за това са две.  Първо, спестява се на кожата действието на пенителите. Дори и най-меките от тях са предназначени да мият, тоест да отстраняват замърсявания, а заедно с тях и известна част от защитния мастен слой на кожата. Второ, спестява се изсушаващият ефект от твърдата вода. Ако живеете в град с мека вода, това не е проблем. Ако обаче водата, с която се миете, е твърда, тя ще допринася за сухотата на кожата. Ясно е, че не можем да минем изцяло на безводна хигиена, но почистването на лицето може да се прави без измиване с вода. За целта то се почиства само с флуид без последващо изплакване. Ако по принцип ползвате и харесвате есънс лосиона от серията LB, може да го пробвате за целта. Най-подходящ при чувствителна към студа кожа е флуидът от серията Red Out. Той се справя добре с отстраняването на грим и оставя лек защитен филм по кожата. Ако след това се нанесе подходящ крем, се получава добра основа за грим.

Следва изборът на крем. В статията за продуктите с екстракт от зелено микроводорасло обясних защо са подходящи за зимна грижа.

Кремът Red Out е първи избор при студова алергия. Отличен е и за мъжка кожа, която става много чувствителна след бръснене и има нужда от защита и успокояване. Комбинацията от укрепване стените на капилярите и  подобряването на кожната микроциркулация допринасят за по-добро понасяне на ниските температури. Добавете към това грижата от включените в крема масло от илипе, антиоксиданти и съставки за хидратация, и ще имате оптималната защита срещу лоши атмосферни условия плюс ефект против стареене.  

За по-млада и некапризна кожа дневният защитен крем Rose Kiss е добра алтернатива. Той има леко плътна консистенция с усещане за изолация, комфорт и защитеност.

Ако сте почитатели на козметичните серуми, сега е моментът да се възползвате напълно от серума от серията LB. Нанесен  преди крема, той дава екстра доза хидратация и свежест за отскок. Приятният му охлаждащ ефект е като тонизиращ душ за добро утро.

Не забравяйте и маслата. Няколко капки от любимото Ви масло, смесени с любимия Ви крем на Phytocode, може да се окажат правилната комбинация за зимна грижа.

 

За финал ще споделя изненадващо и крайно интересно наблюдение над собствената ми кожа след 1 година употреба на продуктите от серията LB Microbiota Care. В статията с ревюто на продуктите бях писала следното:

 

Какво изисквам от козметиката си – ефективна и трайна хидратация, равен тен, матиране, разглаждане на назолабиалните гънки, фотозащита и цялостна превенция срещу стареене.“

 

Хидратация – налице. Равен тен – налице. Матиране – о, да! Цялостна превенция срещу стареене – да, след като за една година нямам влошаване, а леко подобрение.

Това, което не очаквах, а получих – повишена устойчивост на кожата и спообност да се справя сама. Как го разбрах? Мога да мина без крем за по няколко дни в тези зимни условия. Такова нещо не ми се беше случвало с години. Кожата ми остава спокойна, немазна, със свити пори, не се възпалява и зачервява лесно, не се цепи и лющи от студа. Ако това е ребалансиращият ефект от грижата за кожната микробиота – АЛИЛУЯ!

 


 2936,    05  Юни  2024 ,   Интересно

Comments powered by CComment

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 0888 206 291

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.