За поръчки и въпроси: +359 888 054 203

Безплатна доставка за поръчки над 70.00 лв.

Впечатляващ резултат от  хидратиращия крем от серията LB

Впечатляващ резултат от хидратиращия крем от серията LB

 
(3 гласове)

В началото на месеца получихме тези впечатляващи снимки, показващи резултат от двумесечна употреба на хидратиращия крем от серията LB.

Снимката „Преди“ е била направена през септември, а снимката „След“ през ноември тази година. Идеята на дамата е била да види дали продуктът ще й помогне да се избави от пигментното петно в основата на врата й. Когато видяхме снимките, бяхме смаяни.

Вече писах за основната съставка в хидратиращия крем – Brightenyl – и нейните свойства в тази статия.

Производителят подчертава, че избелващият ефект на Brightenyl е по-силен от този на витамин С и коджиковата киселина. Приложените снимки в брошурата на съставката обаче, не дават толкова явен резултат, както можете да се уверите:

Brightenyl brochure

 

Видно е, че тенът е избистрен и има леко избледняване на пигментни петна, но сравнено с резултата на нашата потребителка, ефектът е по-слаб. В хидратиращия крем има още една избелваща съставка – ниацинамид, известен също като витамин В3. Ето интересно изследване, сравняващо ефекта от хидрохинон и ниацинамид при пациенти с мелазма. В него има снимки преди и след хидрохинон и ниацинамид. Ефектът изглежда напълно сравним:

A double-blind randomized clinical trial of niacinamide 4% versus hydroquinone 4% in the treatment of melasma

 

За витамин В3 се знае, че ефективно потиска пренасянето на меланин от меланоцитите към кератиноцитите, с което се обяснява ефектът му при пигментни петна. Други ползи от този витамин за кожата са:

  • повишава синтеза на серамиди, които са ключов елемент от кожната бариера
  • стимулира фибробластите да произвеждат повече колаген в зрялата кожа
  • помага да се предпази кожата от вредното въздействие на UV-лъчите
  • участва в регулиране секрецията на мастните жлези и потиска възпалението при акне
  • подобрява състоянието на кожата при фотостареене
  • има отлична кожна поносимост

 

Макар и ниацинамидът да изглежда по-скромната съставка, сравнен с Brightenyl, най-вероятното обяснение за чудесния ефект при нашата дама е, че той се дължи на взаимно допълващото се действие на двете съставки, плюс отличната система за пренос в лицето на фосфолипидния комплекс. При това е постигнат с  натурални съставки, без странични ефекти като дразнене на кожата и повишена фоточувствителност.

Не може да се гарантира, че всеки ще получи еднакво добър резултат от даден козметичен продукт, защото реакциите на кожата са индивидуални. Ние, Phytocode, вярваме в продуктите си, но когато се получи такъв реален отзив, усещането за полезност и радостта от удовлетворението на клиента са просто несравними. Помните ли статията „Реалистичният подход към нежеланата пигментация“?

Е, вече имаме реален резултат от този подход. Остава да му се доверите!

 

P.S.: Сърдечни благодарности за разрешението да публикуваме снимкитеsmile.

 


 3944,    29  Дек  2018 ,   Интересно

Comments powered by CComment

Онлайн магазин за Български натурални козметични продукти.

Контакти

Телефон: 088 805 4203

Еmail: info@phytocode.bg

Web: www.phytocode.bg/

Нюзлетър

Научавайте първи за новите ни продукти.